Vesela nedjelja 24. februara u Domu mladih Skenderija

18.02.2013. 15:12 / Izvor: Fena
Vesela nedjelja 24. februara u Domu mladih Skenderija

Kompanija Tropik najavila je danas odražavanje trećeg izdanja Vesele nedjelje, interaktivnog događaja za djecu i obitelj u Domu mladih Skenderija 24. februara u terminu od 11.00 do 14.00 sati.

Kompanija Tropik najavila je danas odražavanje trećeg izdanja Vesele nedjelje, interaktivnog događaja za djecu i obitelj u Domu mladih Skenderija 24. februara u terminu od 11.00 do 14.00 sati.

Tim povodom, danas je u Sarajevu održana pres-konferencija, na kojoj je Tropik u saradnji sa kompanijom Novo Nordisk, koja danas slavi 90 godina postojanja, predstavio novo edukativno i društveno odgovorno izdanje praznika za djecu koji će se održati pod sloganom "Mijenjamo dijabetes".

Uz dobru zabavu i edukaciju, Novo Nordisk Vesela nedjelja će skrenuti pažnju na izuzetno važno pitanje zdrave prehrane i fizičke aktivnosti te na problem dijabetesa kod djece i odraslih u našoj zemlji uz posebno pripremljen program, kazao je u izjavi Agenciji Fena projekt manager Tropic-a Ognjen Džinić.

Glavni događaj Novo Nordisk Vesele nedjelje činit će interaktivna predstava "Troko nas uči o zdravoj prehrani" u kojoj će Mladen Jeličić Troko uz pomoć djece koja će igrati sastojke za kuhanje i priloge pripremati zdravi ručak i skrenuti pažnju na tipove namirnica koji su zdravi za prehranu djece dijabetičara. 

Nakon toga članice aerobik kluba Athena predvođenog instruktoricom Elmom Višo uz pomoć kostimiranih likova Tropik event tima Fifi, Jagodicom Bobicom, Ben tenom i Profesorom Baltazarom djeci i roditeljima će skrenuti pažnju na važnost svakodnevne fizičke aktivnosti sa zabavnim zumba plesom u kojem će učestvovati svi posjetitelji bez obzira na dob ili spol, pojasnio je Džinić.

Predprodaja ulaznica po simboličnoj cijeni od 5 KM za Novo Nordisk Veselu nedjelju čiji će gosti biti članovi Udruženja dijabetičara djece i omladine Kantona Sarajevo počinje u utorak, 19. februara u Automato salonu zabave i Tropik CD shopu u suterenu BBI Centra te na autorizovanom prodajnom mjestu na platou Skenderija gdje će se ulaznice prodavati na sam dan događaja u nedjelju, 24. februara

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza