Smart Home sistem – Pametno rješenje za vaše probleme!

11.03.2022 08:17:58
Smart Home sistem pametna rješenja

​Smart Home sistem se brine za sigurnost, udobnost i uštedu energije u vašem domu.

Smart Home sistem se brine za sigurnost, udobnost i uštedu energije u vašem domu.

Upravljajte svim funkcijama sistema i njegovih dodatnih senzora s vašeg pametnog telefona.

Lokalno, smart home sistem čini najmanje jedan čini kontroler, i svi povezani, tj. kontrolisani uređaji i sistemi uređaja.

Kontroler može biti povezan na internet, na ili bez cloud servera, kako bi se omogućio nadzor i kontrola uređaja sa udaljenih lokacija.

Smart home kontroler

Zbog brojnih njegovih prednosti, za većinu projekata kućne automatizacije naš tim koristi ZipaTile2, All-in-one smart home kontroler.

Ovaj kontroler je napravljen u formi zidnog panela, sa integrisanim 8” Touchscreen ekranom pomoću kojeg korisnik može da kontroliše čitav sistem. U ovaj kontroler su integrisani i svi potrebni komunikacijski moduli (Z-Wave, Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth, a opciono i ZigBee, Enocean, POE, 433MHz, ULE, 3G/4G), opciono ima ulaze za HVAC termostate (pogodno ako se ugrađuje u objekat koji ima instalaciju za termostat), integrisani sezori temperature, osvjetljenosti, vlažnosti vazduha, detektor pokreta, IP kameru sa privacy switch-om, alarmnu sirenu (tako da može da funkcioniše i kao standalone alarmni sistem za prostoriju u kojoj se nalazi), detektor buke, shock sensor, stereo zvučnike, mikrofon,…

Kontroler je povezan na internet i Cloud sistem tako da sve njegove funkcije mogu biti kontrolisane preko aplikacije za pametni telefon, ili preko web platforme na računaru, u bilo koje vrijeme, sa bilo kojeg mjesta u svijetu.

U slučaju da kontroler izgubi konekciju na internet, lokalna kontrola na displeju kontrolera će i dalje raditi. Kontroler ima i ugrađenu back-up bateriju tako da će ostati uključen određeno vrijeme i nakon prestanka napajanja sa elektrodistributivne mreže.

Utičnice

Utičnice možemo integrisati u smart home sistem na dva načina. Jedan način je korištenje prenosnih plug in switch uređaja koji se postavljaju na postojeće utičnice i na taj način kontrolišu rad uređaja koji su preko njih uključeni u struju. Moguće ih je lokalno uključivati/isključivati pomoću tastera, ili daljinski pomoću Z-Wave mreže. Ovi prekidači šalju izvještaj o svom statusu tako da je moguće provjeriti da li je uređaj uključen li isključen. Mjere napon, struju, potrošnju električne energije,…

"Solar SMART-HOME d.o.o. Živinice je tim iskusnih stručnjaka koji svoju ekspertizu i energiju reflektuju na vas i vašu kompaniju, dajući joj ono što je nedostajalo da postignete sve željene ciljeve. Preko 100 uspešnih projekata i 50 kompanija koje su osjetile prednosti saradnje sa Solar SMART-HOME timom govore više o nama od nas samih." poruka je iz kompanije Solar SMART-HOME d.o.o. Živinice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak