Video nadzor

Smart Home sistem se brine za sigurnost vašeg doma!

26.12.2022 08:12:57
Smart Home sistem

Smart Home sistem se brine za sigurnost, udobnost i uštedu energije u vašem domu. Upravljajte svim funkcijama sistema i njegovih dodatnih senzora s vašeg pametnog telefona.

Tehnička zaštita predstavlja skup radnji kojima se neposredno ili posredno štite ljudi i njihova imovina, a provodi se tehničkim sredstvima i napravama te sustavima tehničke zaštite kojima je osnovna namjena sprječavanje protupravnih radnji usmjerenih prema štićenim osobama ili imovini.

Jednostavnije rečeno, tehnička zaštita su alarmni sustavi, sustavi video nadzora, sustavi kontrole pristupa i mnogi drugi sustavi zaštite.

Sustav video nadzora omogućuju praćenje i snimanje svih događaja Vašeg poslovnog ili stambenog prostora, a sve se slike pohranjuju digitalno u centralni uređaj videonadzornog sustava (snimač). Smještaj kamera unutar poslovnog prostora djeluje dvojako: preventivno – jer samim postojanjem značajno utječe na smanjenje provalnih pokušaja, te represivno – jer u slučaju počinjenja kaznenog djela postoji video zapis kao dokazni materijal.

Spajanjem video sustava sa zaštitarskim video-dojavnim centrom, postiže se najučinkovitija zaštita objekta. Ukoliko dođe do neželjnog događaja na štićenoj lokaciji alarm se javlja u nadzornom centru i zaštitar vidi u živo video s lokacije. U tom slučaju operater procjenjuje radi li se o lažnom alarmu ili stvarnom pokušaju provale, otuđenja ili sl. U slučaju stvarnog alarma, operater šalje interventnu ekipu zaštitara na lokaciju, te obavještava Policiju. Ako je video nadzor opremljen zvučnikom, zaštitar ima mogućnost glasovno upozoriti počinitelja da je snimljen i da je ophodanja/policija na putu, čak i prije nego je počinjeno samo nedjelo.

Sustavi video nadzora i tehničke zaštite mogu biti jednostavni, npr senzori pokreta unutar objekta i magnetni kontakti na prozorima/vratima, sa dojavom na vaš telefon, a mogu biti i vrlo kompleksni. Kompleksni sustavi podrazumijevaju integracije različitih sustava (protuprovala, vatrodojava, kontrola pristupa, video-nadzor i sl) u jedinstveno sigurnosno rješenje.

Smart Home sistem se brine za sigurnost, udobnost i uštedu energije u vašem domu. Upravljajte svim funkcijama sistema i njegovih dodatnih senzora s vašeg pametnog telefona.

Znanje

Solar SMART-HOME d.o.o. Živinice je tim iskusnih stručnjaka koji svoju ekspertizu i energiju reflektuju na vas i vašu kompaniju, dajući joj ono što je nedostajalo da postignete sve željene ciljeve. Preko 100 uspešnih projekata i 50 kompanija koje su osetile prednosti saradnje sa ovim timom.

Način

Poznajući poslovno okruženje u regionu i negujući odlične partnerske odnose sa vodećim svetskim kompanijama iz oblasti, naša strategija postupno i temeljno adresira svaki aspekt saradnje sa klijentom, pružajući mu najbolje iz regiona i svijeta.

+387 35 831 330

+387 63 700 633

office@smart-home.ba

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Odbrana i sigurnost