Podrška cargo-partnera djeci širom svijeta

22.12.2017 10:55:20
Podrška cargo-partnera djeci širom svijeta

cargo-partnerova strategija društvene odgovornosti temelji se na razumnom i učinkovitom ulaganju u budućnost.

Saradnja između cargo-partnera, internacionalne kompanije za transport i logistiku i austrijske humanitarne organizacije "Jugend Eine Welt" započela je 2015. godine. Osim navedene  organizacije, cargo-partner također podržava i druge dodatne inicijative u azijsko-pacifičkoj regiji.

cargo-partnerova strategija društvene odgovornosti temelji se na razumnom i učinkovitom ulaganju u budućnost. S tim u vezi kompanija podržava različite programe poboljšanja životnih uslova za djecu i omladinu širom svijeta. U nekim od dosadašnjih projekata učestvovala je organizacija Jugend eine Welt, koja posjeduje dječija sela u Nitri, Slovačkoj, te  Don Bosco Sisters koje se brinu za Romsku i Sinti djecu i njihove majke.

cargo-partner finansirao je i druge projekte, koji su također pokrenuti od Jugend eine Welt zajedno sa Don Bosco Sisters. Neki od njih su: podrška za obnovu i proširenje škole u Qartabi, u blizini sirijske granice te nabavka lijekova i finansijska podrška bolnici u Damasku, glavnom gradu Sirije.

cargo-partner kroz kvalitetno srednje obrazovanje, profesionalno usmjeravanje i podučavanje  vještina pomaže osnažiti mlađu populaciju u Indiji. Kao primjer možemo navesti finansiranje izgradnje hostela za djevojčice beskućnice, izgrađenog 2013. godine u sastavu Junior College-a u sjevernom indijskom distriktu Assam.

"Veoma smo ponosni što podržavamo Jugend eine Welt-ov trud u cilju poboljšanja i modernizacije njihove web stranice. U vremenu kada je potrebna brza i izravna pomoć, te kada je donacija od krucijalne važnosti, veoma je važno da se omogući jednostavno doniranje putem web stranice. Jako smo zahvalni i ponosni što možemo podržati ovakve projekte i još mnogo drugih socijalnih inicijativa", izjavila je Christina Hainbuchner, cargo-partnerova direktorica za korporativne komunikacije i marketing.

Snažan fokus na program dječijeg sponzorstva u azijsko-pacifičkoj regiji

U 2006. godini, cargo-partner je pokrenuo "Program sponzorstva za djecu Azije". Osnovni koncept je osmišljen tako da svaka poslovnica cargo-partnera u azijsko-pacifičkoj regiji podržava navedeni program u saradnji sa različitim organizacijama. Na taj način lokalna poslovnica u Tajvanu sarađuje sa World Vision International dok druge poslovnice u Kini, Hong Kongu, Tajlandu i Maleziji sarađuju sa lokalnim inicijativama za pomoć djeci u vanrednim situacijama.

O cargo-partneru

cargo-partner je kompanija u privatnom vlasništvu sa sveobuhvatnim portfolijem logističkih usluga u avionskom, pomorskom i cestovnom transportu te skladištenju. Sa preko 30 godina iskustva u informacijskim tehnologijama i optimizaciji lanca nabave, kompanija kreira rješenja prilagođena specifičnim potrebama (Tailor-made solutions) različitim sektorima industrije kako bi obezbijedila kompetentne prednosti svojim klijentima širom svijeta. cargo-partner osnovan je 1983. godine. U 2016. godini je sa 2588 uposlenika ostvario promet od 555 miliona eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi