Kompanija Vishay koristi SPOT platformu za upravljanje lancem nabave

03.04.2017 12:08:55
Kompanija Vishay koristi SPOT platformu za upravljanje lancem nabave

Saradnja između kompanije Vishay i cargo-partnera započela je u januaru 2000-te godine.

Vishay Intertechnology Inc. je američka kompanija čije su dionice izlistane na New York Stock Exchange berzi, i jedna je od Fortune-ovih 1000 kompanija. Kompanija je jedna od najvećih proizvođača  izolovanih provodnika i pasivnih elektronskih komponenti na svijetu.

SPOT platformu za vidljivost i saradnju u lancu nabave koristi od 2000-te godine.

Visoki zahtjevi ove kompanije vezani za upravljanje lancem nabave doprinijeli su daljem razvoju SPOT platforme.

Efikasni sistem upravljanja lancem nabave neophodan je faktor uspjeha u svakoj kompaniji koja se bavi međunarodnom trgovinom. Vishay se oslanjao na SPOT platformu, koju je prije 15 godina implementirala kompanija za organizaciju međunarodnog transporta i logistike, cargo-partner. Saradnja između kompanije Vishay i cargo-partnera započela je u januaru 2000-te godine. Usluge izvoza u avionskom transportu, kao i konstantna posvećenost klijentu te savjetodavna podrška, kreirali su osnov za uspješnu dugogodišnju poslovnu suradnju.

Impresivan broj funkcija

cargo-partner upravlja svim Vishayevim uvoznim pošiljkama, uključujući usluge uvoznog carinjenja u centralnom skladištu kao i lokalnu distribuciju. Putem cargo-partnerove SPOT platforme klijent vrši praćenje pošiljke, komunikaciju, te upravljanje podacima i dokumentima. U suštini Vishay svjedoči nastanku SPOT platforme. Njihov zahtjev za optimiziranje lanca nabave u smislu ciljanog izvještavanja i monitoringa, dao je značajan doprinos daljem razvoju ove platforme.

Karl Haussteiner, potpredsjednik Vishaya za logistiku, prisjeća se: "Mi smo jedni od prvih korisnika cargo-partnerove SPOT platforme. Ono što je počelo kao osnovni alat za praćenje, sada je sofisticirana platforma za upravljanje lancem nabave sa impresivnim brojem funkcija. SPOT je ključan za rukovođenje našim lancem nabave i nadgledanje istog."

Pouzdanost i brza reakcija

Vishay je jedan od najvećih proizvođača elektronskih komponenti u svijetu. Od svog logističkog partnera ova kompanija očekuje visok stepen pouzdanosti u standarnom procesu, kao i brzo reagovanje i fleksibilnost u slučaju neočekivanih okolnosti. Usluge koje cargo-partner pruža ovoj kompaniji uključuju avionske transporte iz Europe ka cijelom svijetu i iz Kine ka SAD-u. Pored toga, dodatna podrška poslovanju kompaniji Vishay su usluge cargo-partnera u cestovnom transportu unutar Europe i usluge skladištenja u Mađarskoj i Kini. Na jesen prošle godine, cargo-partner je otvorio skladište na 3,700 kvadratnih metara, posebno dizajnirano u skladu sa Vishayevim zahtjevima, a za skladištenje elektronskih komponenti.

O cargo-partneru

cargo-partner je kompanija srednjeg obima u privatnom vlasništvu, koja se bavi pružanjem usluga u logistici, sa posebnom stručnošću u avionskom i pomorskom transportu robe te informacijskim tehnologijama. Kao integrirani logistički partner, razvija veliki broj rješenja koja, zahvaljujući IT-podržanom transportnom lancu i optimiziranom menadžmentu nabave i prodaje, svojim klijentima omogućava konkurentne prednosti. Kompanija je osnovana prije više od 30 godina. U 2016. godini je sa 2588 uposlenika ostvarila promet od 541 miliona eura.

PODIJELI:
TAGOVI: Vishay SPOT platforma cargo-partner

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo