STARline organizovao dodjelu paketića: Inkluzijom do zdravijeg društva

26.12.2019 16:06:29

Kompanija Starline, ovlašćeni Mercedes-Benz partner, organizovala je dodjelu paketića za djecu udruženja "Dajte nam šansu"

Kompanija Starline je kraj 2019. godine obilježila posebnim događajem za mališane zaposlenika kompanije te djecu iz udruženja "Dajte nam šansu". Naime, proteklog vikenda u prostorijama salona Starline u Vogošći u saradnji sa Pepetuška timom organizovana je dječija radionica, koncert Latifa Moćevića i Mravka Travka uz Djeda Mraza i dodjelu novogodišnjih paketića.

Prema riječima izvršne direktorice kompanije Starline, Aldine Hadžić, ideja ovog projekta je bila prije svega inkluzija djece sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju. "Novogodišnji praznici svima donose radost, ali za djecu je to uvijek poseban, magičan i uzbudljiv dio godine. Željeli smo da ova Nova godina bude posebna ne samo za djecu naših kolega. U aktivnosti koje smo pripremili za njih uključili smo i djecu iz udruženja "Dajte nam šansu" i pokazali kako sva djeca zajedno mogu biti sjajan tim", izjavila je Hadžić, dodajući da je ovo samo jedan od načina na koji možemo doprinijeti većoj inkluziji djece sa posebnim potrebama u bh. društvu.

'"U ime sve djece i njihovih roditelja iz udruženja "Dajte nam šansu" želim se zahvaliti na pozivu i dobrodošlici timu STARline. Ovakvi događaji znače mnogo, jer pokazuju volju i želju, socijalnu osviještenost naših sugrađana da nas različitosti po bilo kojem osnovu mogu samo ojačati i ujediniti. U toku zabave svi smo bilo jedno, djeca su bila djeca sa željom za igrom, toplinom, nježnošću i osmijehom koji nema cijenu! Hvala vam još jednom što smo spojili tipičnost i različitost", izjavila je Ines Kavalec.  

Ispred tima Pepetuški, Maja Gerin i Arnela Horman su brižno ispratile radove djece i bojenje Pepetuška ruksaka, kako bi svaki od njih bio drugačiji i nosio ime novog vlasnika. "Presretne smo što smo sa našim Pepetuškama i Mravkom Travkom mogle dati doprinos ovom malom događaju i uljepšati jedan dan sve ove djece. Nadam se da će im ruksaci koje su napravili za sebe i ovaj dan biti draga uspomena na jedno lijepo druženje", izjavila je Maja Gerin.  

"Socijalna integracija djece s poteškoćama u razvoju i njihovih vršnjaka daje mogućnost svoj djeci da uče, igraju se i žive zajedno, te da se razviju u osobe koje razumiju i poštuju jedni druge", zaključila je izvršna direktorica Starline kompanije Aldina Hadžić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi