UDOFBIH donirala novac kliničkim centrima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli

30.03.2020 13:20:17
UDOFBIH donirala novac kliničkim centrima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli

Navedena sredstva će biti iskorištena za nabavku zaštitne opreme za medicinsko osoblje u tri kliničke bolnice u borbi protiv širenja pandemije virusa Covid-19.

Udruženje društava za osiguranje u Federaciji BiH, kao predstavnik osiguravajućih kuća koja posluju u Federaciji BiH, doniralo je neophodna novčana sredstva za nabavku medicinske zaštitne opreme za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar i Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Navedena sredstva će biti iskorištena za nabavku zaštitne opreme za medicinsko osoblje u tri kliničke bolnice u borbi protiv širenja pandemije virusa Covid-19.

"Zdravstveni radnici su najizloženija kategorija stanovništva u jeku pandemije novog virusa i svaka pomoć ljekarima, medicinskim tehničarima i drugom osoblju je u ovom momentu dragocjena. Osiguravajuća društva u BiH, kao dio društveno odgovornog poslovnog sektora, pomogla su u ovom momentu ali će i dalje nastaviti pomagati djelatnike u zdravstvu u cijeloj BiH. Kriza sa kojom se suočavamo neće biti kratkog vijeka i svi trebamo pokazati maksimalnu međusobnu solidarnost, a najviše sa onima koji daju najveći doprinos zaštiti zdravlja svih nas", naglasio je Ermin Čengić, generalni sekretar Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH.

On je istakao da je industrija osiguranja u ovoj donatorskoj akciji iskazala veliki stepen jedinstva i želje da nastave biti jedan od potpornih stubova društva, dodajući da su novčana sredstva zajednički donirali: Adriatic osiguranje, ASA osiguranje, Aura osiguranje, Bosna Reosiguranje, Camelija osiguranje, Croatia osiguranje, Drina osiguranje, Euroherc osiguranje, Euros osiguranje, Mikrofin osiguranje, Premium osiguranje, Sarajevo osiguranje, Triglav osiguranje, Uniqa osiguranje, Vienna osiguranje i Wiener osiguranje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi