Preuzmite besplatni e-priručnik "Popunjavanje e-KIF-a i e-KUF-a"

08.01.2021 12:34:13
Preuzmite besplatni e-priručnik 'Popunjavanje e-KIF-a i e-KUF-a'

Obveznici poreza na dodanu vrijednost, u obavezi su izlaznu i ulaznu evidenciju za januar 2021. godine, dostaviti najkasnije do 20. februara 2021. godine.

Nova godina nam donosi i nove obaveze, prije svega u dijelu podnošenja elektronskih evidencija o izlazima i ulazima (e-KIF i e-KUF). Obveznici poreza na dodanu vrijednost, u obavezi su izlaznu i ulaznu evidenciju za januar 2021. godine, dostaviti najkasnije do 20. februara 2021. godine.

Prilikom tumačenja i implementacije novog načina podnošenja evidencija o izlazima i ulazima, stvorile su se mnoge nejasnoće, koje je FEB d.d. skupa sa UINO uspio riješiti.

Kako bi vam olakšali popunjavanje elektronskog KIF-a i KUF-a, kao konsultantska kuća, FEB d.d. se odlučio izdati besplatni e-priručnik "POPUNJAVANJE e-KIF-a i e-KUF-a". Priručnik možete preuzeti preko sljedećeg linka e-Priručnik.

Sa partnerima je kreirana Aplikacija e-KUFKIF, koja predstavlja specijalizovan program za unos podataka i izradu elektronskog KIF-a i KUF-a formatiranog prema zahtjevima UINO. Više na linku ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting