Neograničeno područje primjene

Infracrvene grijalice pomjeraju granice boravka na otvorenom

07.11.2023 08:48:22
IC grijalice Heliosa i Varma

Infracrvene grijalice su namijenjene za grijanje otvorenih i zatvorenih prostora

Infracrvene grijalice su namijenjene za grijanje otvorenih i zatvorenih prostora.

Električne infracrvene grijalice kratkog vala inovativno su rješenje za grijanje otvorenih prostora, kao i prostora koje je inače teško zagrijati. Infracrvene zrake kratkog vala su dio sunčevog spektra, koji je zaslužan za toplinu sunčevog sjaja, te prodiru kroz zrak, ne zagrijavajući ga, i predaju toplinu na mjesto gdje je potrebna – na ljude i predmete.

Kod klasičnog načina grijanja, izvor koji zrači toplinu prvo zagrijava zrak oko sebe, a potom, taj zagrijani zrak grije površinu koja je izložena. Infracrvene grijalice rade na principu Sunca, s tim da je spektar zračenja puno zdraviji, jer se koristi samo infracrveno kratkovalno zračenje (IC) bez štetnog ultraljubičastog (UV) zračenja. Korištenjem ove nove, inovativne tehnologije zagrijavanja prostora, pomjeraju se poznate granice boravka na otvorenom, ali i rješavaju neki dugogdišnji nerješivi problemi u zagrijavanju zatvorenih prostora velike kubikaže, jer se grijanje svodi na površinu.

Samim tim neograničeno je područje primjene ovih grijalica od zagrijavanja balkona, terasa i bašta ugostiteljskih objekata, preko zagrijavanja radnih mjesta u industrijskim halama, skladišta, sušenja materijala „bez stresa“, grijanja plastenika ili staklenika, sakralnih objekata, odnosno džamija i crkvi, preko garaža, radionica, kancelarija, do malih trgovina i štandova, cvjećara, štala sa stokom ili bazena. Montaža je izuzetno jednostavna. Mogu se premiještati ili dodavati nove, spajati na senzore pokreta ili vremenske releje, što dodatno povećava energetsku efikasnost.

Safety Quality Systems u svojoj ponudi nudi Heliosa i Varma IC grijalice.

Pozovite SQS  na broj telefona +387 61 747 929 i saznajte sve o uslovima kupovine i montaže.

 

PODIJELI:
TAGOVI: heliosa varma sqs

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Industrija i energetika