Meggle ProVie - Preporuka vrhunskih sportaša!

01.11.2016 09:22:44
Meggle ProVie - Preporuka vrhunskih sportaša!

Meggle ProVie surutka se smatra idealnim napitkom za mršavljenje i pročišćavanje tijela.

Pravite li kod kuće sir, kefir ili jogurt i bacate tekućinu koja ostaje nakon cijeđenja? Nemojte to više raditi, jer je surutka drevni lijek koji je preporučivao i sam Hipokrat.

Smatralo se da su Norvežanke dugovale svoju prekrasnu put upravo ovom napitku. Cijenjeni doktor Paavo Ariola savjetovao ju je za dug i kvalitetan život. Dokaz za to je i Old Thomas Parr, skromni engleski seljak, koji je doživio 152 godine. Bio je poznat po tome što je pio surutku svaki dan.

Sastav i ljekovitost surutke

Ova namirnica prikladna je za prehranu od začeća do duboke starosti. Zbog sličnosti majčinom mlijeku može se koristiti kao nadomjestak za mlijeko u prehrani dojenčadi. Surutka je u izvornom obliku tekućina koja sadrži manje od 1% bjelančevina i preko 93% vode. Glavni su joj sastojci kalij, natrij, magnezij, fosfor, željezo, cink, bakar, kobalt, mangan, molibden, vitamini, vrijedni enzimi i aminokiseline. Sto grama surutke sadrži samo 26 kalorija, zbog čega je posebno pogodna za mršavljenje.

Meggle ProVie surutka se smatra idealnim napitkom za mršavljenje i pročišćavanje tijela.

Meggle ProVie surutka je kombinacija fantastičnog i osvježavajućeg okusa sa zdravim sastojcima. Odličan je izbor za doručak i međuobrok jer poboljšava probavu i čisti organizam od toksina. Ne sadrži masti i ublažava osjećaj gladi.

Ukoliko ste dobili koji kilogram viška, pravo je vrijeme za postizanje top forme. Za početak je najvažnije zdravo se hraniti, a u svoju ishranu svakako trebate uključiti Meggle ProVie surutku, koja će postati vaš najbolji saveznik u poboljšanju vitalnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle