Doprinos razvoju poduzetništva

NOVI PARTNER U LONAC ZAJEDNICI: EĆO Company d.o.o.

01.08.2023 10:47:39
lonac.pro ećo company inside namještaj partnerstvo

Dobra i korisna partnerstva su ključan aspekt razvoja ekosistema podrške mladim poduzetnicima i poduzetnicama

Dobra i korisna partnerstva su ključan aspekt razvoja ekosistema podrške mladim poduzetnicima i poduzetnicama, naše partnerstvo sa Ećo Company d.o.o. otvara prilike za doprinos razvoju poduzetništva u našoj zemlji i promociji inovativnih praksi.

Novo partnerstvo je pred nama -  gospodin Suad Ećo, direktor Ećo Company d.o.o., i Sejdefa Bašić, direktorica za kolektivni impakt u Fondaciji Mozaik potpisali su ove sedmice ugovor o suradnji i zajedničkom djelovanju za dobrobit poduzetničkog okruženja u našoj zemlji.

Sejdefa Bašić, direktorica za kolektivni impakt, Suad Ećo, direktor Ećo Company d.o.o., i Nerma Saračević, menadžerica za razvoj finansija

Firma Ećo Company d.o.o., osnovana 2002. godine, počela je svoje poslovanje kao uvoznik i trgovac namještajem na tržištu Bosne i Hercegovine.  Brza prilagodba tržišnim trendovima i prepoznavanje potreba kupaca omogućili su im uspjeh u poslovnom svijetu. Nakon nekoliko godina, shvatili su da postoji ogroman tržišni potencijal u razvoju vlastite proizvodnje namještaja. Tako je nastao brand Inside, koji je brzo postao sinonim za kvalitetan i elegantan namještaj.

Inside je stekao povjerenje kupaca svojim jedinstvenim dizajnom i visokom kvalitetom materijala. Međutim, Ećo Company d.o.o. želio je ponuditi svojim klijentima više od samog proizvoda. Shvatili su da današnji kupci traže cjelovita rješenja za opremanje interijera, prilagođena njihovim individualnim potrebama i željama. Kako bi odgovorili na te zahtjeve, 2008. godine su pokrenuli Inside dizajn studio. U okviru ovog studija, arhitekti i dizajneri enterijera pružaju usluge projektiranja i dizajniranja interijera po mjeri, donoseći svježe ideje i kreativnost u svaki projekt.

"Naš cilj je uvijek bio pružiti kupcima više od očekivanog. Željeli smo da se osjećaju posebno u svom prostoru, a to smo postigli kombinacijom kvalitetnih proizvoda i personaliziranih dizajnerskih rješenja," istakao je gospodin Suad Ećo, osnivač Ećo Company d.o.o.

Partnerstvo s Fondacijom Mozaik za kompaniju Ećo predstavlja dodatni kanal za zajedničko djelovanje u poboljšanju poslovnog ambijenta u našoj zemlji i kreiranje bolje investicijske klime kako za ulaganja stranih, tako i domaćih investitora, klima koja će zadržati mlade i kvalificirane kadrove iz BiH, ali i privući poslovne ljude iz cijelog svijeta.

Jedan od bitnih elemenata ovog partnerstva je i naglasak na održivosti i odgovornom poslovanju. Ećo Company d.o.o. uvodi nove ekološke prakse u proizvodnji namještaja, te će dio prihoda od prodaje proizvoda biti usmjeren prema podršci lokalnih inicijativa koje promiču zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Fondacija Mozaik će surađivati s Ećo Company d.o.o. kako bi identificirala specifične projekte i inicijative u lokalnoj zajednici koje će biti podržane ovim partnerstvom. To uključuje stvaranje prilika za mlade kroz otvaranje prostora za inoviranje, kreiranje startup-ova, opću promociju poduzetničke kulture krenuvši od "malih nogu".

Izvor: Lonac.pro

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo