Nastavak uspješne saradnje

Nastavak uspješne saradnje Ećo Company i Srednje škole za okoliš i drvni dizajn

13.09.2023 09:32:11
ećo company inside saradnja srednja škola za okoliš

Obezbjeđivanje stipendiranja praktične nastave a zatim i stalnog zaposlenja za učenike završnih razreda deficitarnih zanimanja.

Današnjim sastankom sa predstavnicima Srednje škole za okoliš i drvni dizajn smo potvrdili nastavak uspješne saradnje koju kompanija Ećo njeguje i održava unazad nekoliko godina kroz obezbjeđivanje stipendiranja praktične nastave a zatim i stalnog zaposlenja za učenike završnih razreda deficitarnih zanimanja kao što su Cnc operater, stolar, i tapetar. Ećo Company će i ove nastavne godine obezbjediti stipendije za sve učenike drugog i trećeg razreda, smjer stolari i tapetari, kao i za određeni broj učenika prvih razreda. Cnc operateri završnih razreda će imati priliku posljednji semestar svojeg školovanja provesti u proizvodnom pogonu naše kompanije i time steći dobre preduslove za primanje u stalni radni odnos koji im je uz obezbjeđene stipendije osiguran.

Ećo Suad, generalni direktor je istaknuo važnost i pohvalio aktivnosti i napore koje škola ulaže uvezivanjem učenika sa kompanijama koje najbolje odgovaraju profilima njihovih budućuh zanimanja, kao i uloženim naporima da se ispune potrebni uslovi upisa u prve razrede, gdje je ove nastavne godine upisano 24 učenika smjer cnc operater, 12 učenika smjer stolar i 12 učenika smjer tapetar, što je svakako značajan pomak u odnosu na prethodne godine. Osim ovoga gdin Ećo je ukazao na važnost saradnje Ministarstva odgoja i obrazovanja sa obrazovnim institucijama ovog tipa a sve sa ciljem da se naredne godine omoguće duple upisne kvote i stipendije za sve učenike, čime bi se osigurao barem određeni broj potrebne radne snage navedenih zanimanja. Poboljšanje postojećeg programa ali i pronalazak novog efikasnijeg rješenja programa upisa novih generacija učenika bit će svakako tema niza sastanaka sa predstavnicima Ministarstva planiranim za naredni period, istaknuo je Ećo.

Mediha Mehmedović, koordinator za praktičnu nastavu Srednje škole za okoliš i drvni dizajn je iskazala zadovoljstvo komunikacijom i sveobuhvatnim programom obuke koji Ećo Company, lider iz oblasti proizvodnje i prodaje dizajniranog namještaja uspješno provodi, čime učenici osim praktične nastave ostvaruju i odlične preduslove za nastavak svoje karijere.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo