Vijesti

"Klas" traži od Vlade FBiH realizaciju dogovora – Moguće poskupljenje hljeba!

12.12.2007. 09:07 / Izvor: Fena

Kompanija "Klas" jučer (11.12.2007.) je zatražila od Vlade FBiH realizaciju dogovora koji je postigla s najvećim proizvođačima u mlinsko-pekarskoj industriji, a prema kojem je "Klasu" trebalo biti isporučeno 8.000 tona pšenice po interventnoj cijeni koju je odredila Federalna direkcija robnih rezervi.

U saopćenju za javnost "Klas" ističe da je po tom dogovoru do jučer kupljeno 2.425 tona pšenice te da je Uprava te kompanije uzimajući u obzir još i vrlo teško stanje u mlinsko-pekarskoj industriji i povećanje cijena pšenice i energenata primorana razmotriti aktuelnu situaciju i obavijestiti javnost o mogućem povećanju cijena brašna i hljeba.

"Klas" napominje da je pšenica iz robnih rezervi koja je bila ranije uskladištena u silosima "Klasa" prema propisanim procedurama i standardima i da je utrošena pšenica zadovoljavajućeg kvaliteta i u potpunosti zdravstveno-higijenski ispravna.

"Klas" također ističe da su mu ponuđene dodatne količine pšenice iz robnih rezervi uskladištene u silosu u Orašju, ali da ta pšenica ne zadovoljava propisane standarde kvaliteta i da nije prihvatio tu kupovinu.

"Svjesna težine okolnosti i poskupljenja u svim segmentima koja su dovela do velikog udara na standard građana, Uprava "Klasa" će nastojati zaštititi interese potrošača. S tim u vezi, "Klas" će nastojati da eventualna poskupljenja brašna i hljeba budu minimalna, ne ugrožavajući rad kompanije i egzistenciju svojih uposlenika" kaže se u saopćenju "Klasa".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti