'Nova Topola' i 'Volujac' generatori privrednog razvoja

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

"Nova Topola" i "Volujac" generatori privrednog razvoja

21.10.2019. 07:53 / Izvor: Akta.ba

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević predstavio je u Pirotu planove za razvoj slobodnih zona u Republici Srpskoj i istakao da su Agroindustrijska zona “Nova Topola” u Gradišci i Poslovna zona “Volujac” u Trebinju generatori sadašnjeg i budućeg privrednog razvoja.

Petričević, koji je juče prisustvovao svečanoj akademiji povodom obilježavanja dvije godine postojanja i rada Ugovorne okružne privredne komore Pirot i 176 godina privrednog udruživanja u tom gradu, zahvalio je domaćinima za poziv, te istakao značaj ovog jubileja.

On je upoznao prisutne da postoji veliki interes za razvoj postojećih poslovnih zona i uspostavljanje slobodnih zona u Republici Srpskoj, te naglasio da postoji veliki broj zainteresovanih poslovnih subjekata za te aktivnosti, naročito u Hercegovini, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva.

Petričević je predstavio planove Vlade Republike Srpske i Ministarstva na čijem je čelu da izmjenom relevantnih propisa stvore osnove za dinamičan razvoj slobodnih zona, te da u vezi sa tim imaju namjeru preuzeti najbolja iskustva.

On je dodao da u tom svjetlu treba posmatrati posjetu jednom veoma uspješnom projektu kakva je Slobodna zona "Pirot", čiji je obilazak najavio.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti