100 novih radnih mjesta: Partneri uvjereni u uspješnost projekta RAUSK

18.06.2014. 13:58 / Izvor: eKapija.ba
100 novih radnih mjesta: Partneri uvjereni u uspješnost projekta RAUSK

U pogonima Saniteks d.d. u Bužimu jučer je je održana konferencija za štampu na kojoj su se partneri uvjerili u uspješnost projekta "Stručno osposobljavanje i zapošljavanje za potrebe kompanije Saniteks d.d. Velika Kladuša"

U pogonima Saniteks d.d. u Bužimu jučer je je održana konferencija za štampu na kojoj su se partneri uvjerili u uspješnost projekta "Stručno osposobljavanje i zapošljavanje za potrebe kompanije Saniteks d.d. Velika Kladuša". Realizacija ovog projekta je u toku i 120 lica sa evidencije nezaposlenih se nalazi na obuci u pogonima Saniteksa, a najmanje 100 lica ce dobiti zaposlenje nakon što istekne tromjesečna obuka.

Partneri ovog uspješnog projekta su: Vlada USK na čelu sa Premijerom, Općina Bužim, Federalni zavod za zapošljavanje, USAID-Sida GOLD projekt i Saniteks d.d. V. Kladuša, dok je vodeći implementator Razvojna agencija USK koja je ujedno i inicirala i okupila partnere te kreirala portfolio za izvođenje projekta. Ukupna vrijednost projekta je 344.190,00 KM.

Ovim projektom će se bitno uticati na strukturu zaposlenih u općini Bužim, a samim time i u USK. Rezultat će biti povećana stopa zaposlenosti u Bužimu za 2,4%, odnosno broj zaposlenih će porasti za 10%. Ovim projektom se pružila odgovarajuća podrška kompaniji Saniteks d.d. u realizaciji nove investicije, uvođenju novih proizvodnih linija što je pretpostavka za zapošljavanje novih min. 100 radnika i proširenje obima proizvodnje.

Razvojna agencija USK je najavila slične projekte u narednom periodu, te će učiniti sve da ovo bude samo početak uspješne priče zapošljavanja u ovom kantonu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti