"Hidrogradnja", "ŽGP" i "Euroasfalt" dobili posao vrijedan 23 miliona eura

14.05.2011. 10:50 / Izvor: Dnevne novine SAN
'Hidrogradnja', 'ŽGP' i 'Euroasfalt' dobili posao vrijedan 23 miliona eura

Domaća preduzeća "Hidrogradnja", "ŽGP" i "Euroasfalt", koje su okupljene u Konzorcij, dobile su posao na izgradnji prve dionice autoputa na koridoru Vc u Hercegovini, na relaciji Bijača-Kravice, u dužini od pet kilometara. Tako su nakon tunela Vijenac domaće firme dobile još jedan veliki posao, čija je vrijednost 23 miliona eura.

"Izuzetno nam je drago da su bh. firme dobile još jedan posao na izgradnji koridora Vc, što će biti od velike važnosti za njihovo poslovanje. Inače, u svim budućim projektima gledat ćemo da domaće firme dobiju što više poslova", kaže za "San" Ensad Karić, direktor Javnog preduzeća Autoceste FBiH, dodajući da će gradnja početi nakon što prođu žalbeni rokovi.

"Čim se provede kompletna zakonska procedura radovi će početi i vjerujem da neće biti nikakvih problema tokom izvođenja radova. Vjerujemo u bh. firme koje su do sada pokazale da mogu izvoditi najzahtjevnije radove", rekao je Karić.

On je istakao da su radovi na tunelu Vijenac između Kaknja i Zenice počeli te se odvijaju bez ikakvih problema.

"Slovenačka firma "Primorje" u saradnji sa bh. firmama preuzela je gradilište i počela sa radovima. Tako je nakon mnogo problema oko izgradnje tunela sada sve konačno uredu te se izgradnja odvija prema planu", kazao je Karić.

Hamed Ramić, direktor firme "Euroasfalt" zadovoljan je zbog dobijanja posla na dionici Bijača-Kravice.

"Ovo je još jedan u nizu poslova koji će pomoći bh. firmama da izađu iz krize i počnu pozitivno poslovati. Ne sumnjam da ćemo sve uraditi prema planu i da neće biti problema u izgradnji ove dionice", rekao je Ramić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti