U decembru finale takmičenja za tehnološku inovaciju

01.11.2012. 15:08 / Izvor: SRNA
U decembru finale takmičenja za tehnološku inovaciju

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić rekao je da bi finale Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju "TNTI 2012" trebalo da bude organizovano početkom decembra.

Komić je naglasio da ta manifestacija zaslužuje pažnju, jer promoviše inovacije, kao i nastojanja Ministarstva da na taj način motiviše i pomogne onima koji se bave inovatorstvom.

Pomoćnik ministra za tehnologiju Biljana Vojvodić podsjetila je da su, u okviru ovog takmičenja, u Inovacionom centru Banjaluka održani treninzi posvećeni pisanju Biznis plana, na kojim su obrađene teme kreiranja tržišta za inovaciju, osmišljavanja poslovanja na bazi inovacije, te provjere njene ekonomske isplativosti.

Ona je dodala da je u toku trening na temu "Način prodaje i prezentacije inovacija".

Vojvodićeva je naglasila da se poslije prvog kruga recenzije u drugi krug plasiralo 19 timova iz Srpske, od kojih je Biznis planove predalo njih 11, te da će nakon trećeg kruga recenzije biti poznati učesnici finala.

"U Privrednoj komori Srbije, 27. novembra, treba da se održi izložba inovacija i očekujemo da će i ostali do tada predati svoje Biznis palnove. Tada će pred žirijem biti prezentovane inovacije i biće objavljeno koji timovi nastavljaju takmičenje", objasnila je Vojvodićeva.

Podsjetivši da se takmičenje održava u saradnji sa institucijama Srbije od 2006. godine, Vojvodićeva je istakla da se iz godine u godinu rađaju sve kvalitetnije inovacije od kojih su mnoge zaživjele i ostvarile svoju komercijalnu komponentu.

Ovogodišnje takmičenje se odvija samo u kategoriji "relaizovane inovacije", a podsticajni fond za pobjednike iz Republike Srpske iznosi 30.000 KM.

Na takmičenju mogu učestvovati svi stanovnici Republike Srpske, nezavisno od starosti, pola ili obrazovanja, koji imaju već realizovanu ili inovaciju koja je pred neposrednom realizacijom, uz uslov da su oformili tim od najmanje tri člana, koji će biti nosilac inovacije.

U Republici Srpskoj organizator takmičenja je Ministarstvo nauke i tehnologije, kao i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora Republike Srpske, Univerziteti u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, Radio televizija Republike Srpske, Inovacioni centar Banjaluka i Savez inovatora Republike Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti