OBJAVLJEN JAVNI POZIV

Za direktna ulaganja u 2023. privrednim subjektima u RS 14,5 miliona

18.08.2023. 08:11 / Izvor: Akta.ba
ulaganje

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2023. godini, a za te namjene privrednim subjektima ukupno je obezbijeđeno 14.500.000 KM.

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2023. godini, a za te namjene privrednim subjektima ukupno je obezbijeđeno 14.500.000 KM.

"Pravo na podsticaj ostvaruje se na osnovu projekta privrednog subjekta, koji za predmet može imati nabavku savremenih tehnologija i opreme, odnosno  nabavku nove ili korišćene opreme koja nije starija od osam  godina, te razvoj i inovaciju koje realizuju privredni subjekti", pojasnili su iz Ministarstva.

Rečeno je da su pomenuta sredstva namijenjena za sufinansiranje dijela ulaganja projekata privrednih subjekata koje realizuju subjekti iz oblasti: industrije tekstila, odjeće i obuće, industrijske prerade drveta (prerada drveta i proizvoda od drveta, a odnosi se isključivo na privredne subjekte koji su proizvođači finalnih i polufinalnih proizvoda od drveta i proizvodnja namještaja), metalske i elektroindustrije, zatim industrije gume i plastike, papirne i grafičke industrije, proizvodnje hemikalija i hemijskih proizvoda, proizvodnje osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih preparata, industrije građevinskih proizvoda, kao proizvodnje ostalih proizvoda od nemetalnih minerala.

"Prema stepenu realizacije projekat može biti: projekat u toku realizacije (podrazumijeva da su projektne aktivnosti počele, ali nisu završene do dana podnošenja prijave na javni poziv) i novi projekat (podrazumijeva da projektne aktivnosti nisu počele do dana podnošenja prijave na javni poziv)", istakli su iz resora privrede i preduzetništva, te dodali da se stepen realizacije projektnih aktivnosti utvrđuje na osnovu finansijske realizacije dijela projekta.

Napominju da privredni subjekat na javni poziv može dostaviti samo jedan projekat, a da javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja.

Svi obrasci za popunjavanje mogu se preuzeti na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva RS, piše u javnom pozivu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti