Sanofi-aventis donirao računarsku opremu Klinici za kardiovaskularne bolesti u Sarajevu

22.08.2011. 09:24 / Izvor: eKapija.ba
Sanofi-aventis donirao računarsku opremu Klinici za kardiovaskularne bolesti u Sarajevu

U cilju nastavka i unaprijeđenja dugogodišnje saradnje, farmaceutska kompanija sanofi-aventis predstavništvo u BiH, zvanično je uručila računarsku opremu Klinici za kardiovaskularne bolesti Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu.

Doktorica Alma Kreševljaković, direktor predstavništva sanofi-aventis u Bosni i Hercegovini, uručila je donaciju od šest računara marke Dell sa printerima u vrijednosti od 10.000 BAM (konvertibilnih maraka) prof. dr. Farisu Gavrankapetanoviću, generalnom direktoru KCU Sarajevo.

Informatička oprema se dodjeljuje prvenstveno sa namjerom da se pruži podrška liječnicima, a sve u cilju pružanja visokokvalitetnih usluga liječenja. Na ovaj način će se ubrzati i olakšati njihov svakodnevni rad sa pacijentima.

Pomenuta oprema je značajna za prijem, trijažu, dijagnostiku i postoperativno liječenje pacijenata kardiovaskularne klinike u Sarajevu.

Sanofi-aventis je jedna od vodećih farmaceutskih kompanija u svijetu koja ima bogato iskustvo u istraživanju i razvoju inovativnih terapeutskih rješenja primjenjivih za poboljšanje zdravlja širokog kruga pacijenata. Njen spektar lijekova je fokusiran na terapeutske potrebe današnjice i sutrašnjice u slijedećim oblastima: kardiovaskularne bolesti, tromboza, poremećaji metabolizma, onkologija, dijabetes, poremećaji centralnog nervnog sistema, interna medicina i vakcine.

Sanofi-aventis je prisutan u više od 100 zemalja, sa oko 11.000 naučnika i oko 100.000 zaposlenika koji rade na unapređenju zdravlja i življenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti