MINISTAR U PKUSK

Hrnjić: EKOBIS je svojevrsni brend grada na Uni

15.03.2024. 08:04 / Izvor: Akta.ba
hrnjić

Sajam će pratiti teme zelenih tehnologija, energije i tranzicije te će se održati pod motom “Zajedno bojimo budućnost”.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je u sjedištu Ministarstva u Sarajevu sa predsjednicom Privredne komore Unsko-sanskog kantona Sanelom Sabljaković.

Hrnjić je tokom sastanka upoznat s aktivnostima i projektima koje ova komora realizira na području Unsko-sanskog kantona, kao i strukturom i brojem članova koje okuplja. U saopćenju je istaknuto i da su sagovornici poseban fokus stavili na ovogodišnji jubilarni 20. međunarodni sajam ekologije - EKOBIS 2024. koji će biti održan u Bihaću od 5. do 8. septembra. 

"EKOBIS je svojevrsni brend grada na Uni i vjerujem da njegovim održavanjem kao i temama, proizvodima i aktivnostima koje ga karakterišu dajemo doprinos na privrednom i naučnom planu", kazao je Hrnjić.

Sajam će pratiti teme zelenih tehnologija, energije i tranzicije te će se održati pod motom “Zajedno bojimo budućnost”.

"Uz zahvalu za dosadašnju podršku i izvrsnu saradnju, vjerujem da će ovogodišnji sajam, uz podršku Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ponuditi vrlo atraktivne teme koje determinišu svijet u kojem živimo", rekla je Sabljaković.

Inače, u okviru sajma EKOBIS 2024. održat će se i 3. međunarodni sajam turizma-EKOTOUR, te 4. međunarodni sajam obrta, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti