Postavljen digitalni repetitor za radio mrežu općine Centar

30.06.2011. 15:25 / Izvor: eKapija.ba
Postavljen digitalni repetitor za radio mrežu općine Centar

Kako bi osigurala kvalitetnu komunikacijsku radio mrežu, održivu i u slučaju najtežih prirodnih i drugih nesreća, Služba civilne zaštite Općine Centar je nakon uspješno okončane tenderske procedure nabavila digitalni repetitor (pojačivač signala) koji je 28. juna 2011. godine postavljen na objekat ``Mala kula`` na Grdonju i pušten u rad.

Uz digitalni repetitor – visokokvalitetni uređaj MOTOTRBO D3000 renomiranog proizvođača Motorola, postavljene su prateća antena i akumulatorska baterija. Također, firma MIBO komunikacije izradila je Elaborat o štetnosti zračenja, prema pravilima Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine. Elaborat, u kome se tvrdi da nivo zračenja repetitora nije štetan za ljude će biti dostavljen RAK-u. Za nabavku ove opreme iz budžeta Općine izdvojeno je 8.543 KM.

Puštanjem novog digitalnog repetitora u rad korisnici profesionalne mobilne radio mreže Općine Centar – uposlenici Službe civilne zaštite, vozači, recepcioneri i radnici na održavanju zgrade, uvjerili su se u poboljšanje radio veze.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti