Sve više turista u Visokom: Piramide prava turistička atrakcija

21.04.2011. 10:14 / Izvor: eKapija.ba
Sve više turista u Visokom: Piramide prava turistička atrakcija

Da se uz malo truda uvijek može više i bolje dokazuje primjer Turističke agencije Respect iz Zenice, oficijelne agencije fondacije "Arheološki park - Bosanska piramida Sunca". Ova turistička agencija svake godine sve više turista dovodi u BiH. Tako je bilo i protekla dva vikenda, gdje su "Bosanske piramide" bile najposjećenije do sada.

Zajim Ahmetspahić, direktor Turističke agencije Respect za ekapija.ba kaže kako veliki broj turista diljem svijeta želi da vidi bosanski arheološki park u Visokom.

"U posljednje dvije sedmice piramide su obišli turisti iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Svi žele da vide bosansko `čudo`", tvrdi Ahmetspahić, naglašavajući kako će sudeći po svemu do sada i ove godine piramide biti prava turistička atrakcija.

Ova turistička agencija u cilju razvijanja turizma kao perspektivne grane privrede u BiH nastoji, kako kaže Ahmetspahić da BiH predstavi u najboljem svjetlu na raznim skupovima. Što su nedavno učinili na sajmovima koji su održani u okviru Jadransko-jonske incijative u Beogradu, Budvi i Splitu, gdje su postignute odlične reakcije.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti