U Tuzli otvorena četvrta Nissan koncesija u BiH

28.10.2011. 12:07 / Izvor: eKapija.ba
U Tuzli otvorena četvrta Nissan koncesija u BiH

Japanski proizvođač automobila Nissan, koji na bh. tržištu u 2011. godini bilježi rast prodaje od gotovo 100%, širi i mrežu svojih ovlaštenih partnera u Bosni i Hercegovini, otvaranjem četvrtog prodajno-servisnog centra. Naime, nakon Sarajeva, Banja Luke i Mostara, Nissan je sada prisutan i u Tuzli, u sklopu autokuće Grabovičkić.

AK Grabovičkić, koje se automobilima bavi još od 1974. godine, nakon Renaulta, svoju je djelatnost 2004. godine proširilo i na marku Dacia, a od 2008. godine posluje unutar savremenog prodajno-servisnog centra površine 2.000 kvadratnih metara na lokaciji Šićki brod, čime je region sjeverno-istočne Bosne dobio prepoznatljiv centar, urađen po svjetskim standardima.

Pažljivim procjenom tržišta i vlastitih mogućnosti, preduzeće Grabovičkić je odlučilo svoje poslovanje proširiti i na marku Nissan, koja je na ovaj način dobila strateški izuzetno snažnog partnera, a svi vlasnici i ljubitelji Nissan vozila u Tuzli i okruženju, mogućnost nabavke i servisiranja svojih vozila.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti