Kompanija TÜV SÜD Sava obilježila 10 godina od izdavanja prvih certifikata

20.10.2008. 15:02 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija TÜV SÜD Sava obilježila 10 godina od izdavanja prvih certifikata

(Jasmin Hamza)

U Sarajevu je 20.10.2008. godine u poslovnom centru UNITIC održana manifestacija obilježavanja jubileja kompanije TÜV SÜD Sava d.o.o. Ljubljana. Manifestacija je održavana povodom deset godina od izdavanja prvih ISO certifikata u Bosni i Hercegovini, kao i otvaranja predstavništva u BiH.

Prisutnima se prvo obratio Janez Bernat, direktor TÜV SÜD Sava d.o.o. Ljubljana koji je u svom uvodnom govoru naglasio da su za deset godina poslovanja zadobili povjerenje 120 klijenata, kako na području certifikacije poduzeća, osoblja i postupaka, tako i na području industrijskih servisa.

"Za deset godina smo došli do jedne dobre pozicije i do poznatog imena TÜV, koje je postalo sinonim za kvalitet i dobar servis. Osim toga, naglasio bih da smo predstavništvo u BiH ove godine otvorili zato što je naša želja i ambicija da budemo blizu kupaca i da radimo brzo i efikasno, odnosno da brzo i stručno rješavamo njihove probleme", kazao je Bernat.

Kako je kazao direktor Predstavništva TÜV SÜD Sava d.o.o. u BiH Jasmin Hamza, za 10 godina u BiH je izdato oko 700 certifikata, a TÜV SÜD je izdao 115 i to iz sistema upravljanja kvalitetom, sistema okolišnog upravljanja, zaštite i sigurnosti na radu, te HACCAP standarda za sigurnost hrane.

(Janez Bernat uručuje plaketu Tvornici cementa Kakanj)

On je prisutne upoznao i sa nekim izmjenama u sistemu certifikacije i izmjenama standarda ISO 9001 koji će nastupiti krajem ove godine, o čemu će eKapija.ba naknadno pisati.

Povodom obilježavanja desete godišnjice prisustva na području BiH, TÜV SÜD uručio je počasne plakete firmama koje su među prvima certificirane u BiH, a to su: Pobjeda Tešanj, Mann Hummel Tešanj, UNIS Valjčići Konjic, Arcelor Mittal Zenica i Enker Tešanj.,

Plakete su, između ostalih, dobile i kompanije Pobjeda Rudet Goražde, Vegafruit Doboj-Istok, Rudnik lignita Stanari , Tvornica cementa Kakanj, te u autoindustriji Prevent Sarajevo d.o.o. Visoko i Volkswagen d.o.o. Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti