Nadzor nad stanicama tehničkih pregleda prenosi se na tri institucije

16.03.2012. 08:58 / Izvor: eKapija.ba
Nadzor nad stanicama tehničkih pregleda prenosi se na tri institucije

Vlada FBiH donijela je Odluku o prijenosu javnih ovlasti iz oblasti rada stanica tehničkog pregleda vozila na stručnu instituciju, kojom je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija zadužila da s partnerima "Mervik" d.o.o. iz Sarajeva, lnstitut za privredni inženjering d.o.o. iz Zenice i "Centar motor" d.o.o. iz Širokog Brijega sklopi ugovor o prijenosu ovih ovlasti.

Ugovorom će biti regulirani obujam i vrsta poslova koji se prenose pojedinom partneru, raspodjela prikupljenih novčanih sredstava, tako što "Merviku" i Institutu za privredni inženjering pripada po 40, a "Centar motoru" 20 posto.

Server sa aplikativnim programima i podacima o obavljenim tehničkim pregledima nalazit će se u Mostaru, u Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, koje je i vlasnik pripadajućeg hardwarea i softwarea.

Donošenjem ove, prestaje važiti Odluka iz 2006. godine o prijenosu javnih ovlasti iz oblasti rada stanica tehničkog pregleda na stručnu instituciju Institut za privredni inžinjering d.o.o. Zenica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti