FZZ: Počela obuka za mlade poduzetnike

14.11.2011. 13:09 / Izvor: eKapija.ba
FZZ: Počela obuka za mlade poduzetnike

U prostorijama Federalnog zavoda za zapošljavanje (FZZ) u Sarajevu danas je počela obuka iz poduzetništva u sklopu programa "Mladi poduzetnik“.

Programom Federalnog zavoda za zapošljavanje "Mladi poduzetnik“ predviđeno je da se u 2011. sufinansira pokretanje i vođenje malog biznisa za najmanje 100 mladih osoba sa evidencije nezaposlenih u FBiH čije poslovne ideje budu ocijenjene kao najbolje, uz obaveznu prethodnu obuku iz poduzetništva.

Dvodnevna obuka o poduzetništvu za 100 korisnika, u sklopu programa "Mladi poduzetnik“, za koji je Federalni zavod za zapošljavanje osigurao 700.000 KM, bit će održana u kantonalnim službama za zapošljavanje u različitim terminima od 14. novembra do 20. decembra.

Za prvu grupu mladih poduzetnika iz Bosansko-podrinjskog i Kantona Sarajevo dvodnevna obuka započela je danas. Polaznike je pozdravio direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Miralem Šarić i uručio im radni materijal i stručnu literaturu.

Šarić je naglasio da je riječ o programu čiji je cilj da se pruži poticaj omladinskom poduzetništvu i samozapošljavanju te smanjenju nezaposlenih osoba dobi do 30 godina.

On je napomenuo da se početak ove obuke vremenski podudara s početkom Globalne sedmice poduzetništva, čime BiH ulazi u red zemalja koje razvoju poduzetništva posvećuju posebnu pažnju.

Obuka će obuhvatiti analiziranje i testiranje ideje na tržištu, pravne aspekte poslovanja, operativne i finansijske aspekte pokretanja posla, pripremu i elaboraciju plana poslovanja, te metode i tehnike uspješnog marketinga u poduzetništvu.

Obuku iz poduzetništva će održati predavači konsultantske firme Revicon, a organizira se u saradnji s Projektom zapošljavanja mladih (YEP) koji finansira Švicarska agencija za razvoj i saradnju, a implementira njemačka konsultantska firma GOPA.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti