Srebrenik: Novi kapaciteti u "Voćnom rasadniku"

22.06.2012. 12:43 / Izvor: eKapija.ba
Srebrenik: Novi kapaciteti u 'Voćnom rasadniku'


Suad Čamdžić, savjetnik federalnog ministra poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva i dopremijera Federacije BiH Jerke Ivankovića Lijanovića, danas je u Srebreniku prisustvovao svečanom otvaranju novih proizvodnih i rashladnih kapaciteta firme "Voćni rasadnik" doo, saopćeno je iz ovog Ministarstva.

Pomenuta firma uspješno se bavi proizvodnjom voćnog sadnog materijala od 1977. godine a za 2012. godinu tržištu planiraju ponuditi 600.000 komada drvenastih voćnih sadnica sa vrlo atraktivnim sortama.

"Nezaposlenim građanima općine Srebrenik u ovo teško vrijeme, a na današnji dan kada slave Dan općine, otvaranje novih radnih mjesta predstavlja najbolji poklon. Ovakve poslovne odluke vlasnika firme Voćni rasadnik, za svaku su pohvalu. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, posebno ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva, Jerko Ivanković Lijanović ovakvim i sličnim projektima daju punu podršku. Uvezivanje sistema proizvodnje od našeg polja do našeg stola, najbolje mogu pomoći ovakvi proizvodni kapaciteti", istakao je Čamdžić.

Osim domaćina i općinskog načelnika, prilikom otvaranja, građanima se obratio i novoimenovani ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u Vladi Tuzlanskog kantona, Edin Ajanović koji je u ime Vlade TK dao punu podršku projektu Voćni rasadnik iz Srebrenika.

Skup koji je upriličen ovim povodom, svojim prisustvom, uveličao je i predsjednik komisije za poljoprivredu vodoprivredu šumarstvo i zaštitu okoliša Skupštine Tuzlanskog kantona, Mersed Šerifović koji je naglasio da će komisija koju predstavlja i Vlada Tuzlanskog kantona u saradnji sa Federalnim ministarstvom poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva danas posjetiti poljoprivrednike iz Gradačca, te pokušati utvrditi stanje prouzrokovano elementarnim nepogodama i kreirati plan za ublažavanje šteta poljoprivrednicima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti