Tuš Holding otvorio u Ugljeviku 32 nova radna mjesta

30.10.2008. 11:12 / Izvor: eKapija.ba
Tuš Holding otvorio u Ugljeviku 32 nova radna mjesta

Osam Tuševih supermarketa u Bihaću, Bijeljini, Cazinu, Tuzli, Brčkom, Mostaru, Sarajevu i Prnjavoru danas se pridružio i supermarket u Ugljeviku. U izgradnju objekta, u kojem pored Tuševog supermarketa je i ugostiteljski lokal, Tuš Holding je uložio više od 3 miliona evra. U 1800 m2 velikom objektu, slovenački trgovački lanac otvorio je i 32 nova radna mjesta, navodi se u saopćenju.

Tuš Supermarket na adresi Sjever IV bb u Ugljeviku odlikuje kvalitet i cjenovna pogodnost ponude više od 13.000 proizvoda prehrambenog i neprehrambenog programa. Na više od 1000 m2 prodajne površine kupcima će sistemom vlastite pekare, svaki dan na raspolaganju biti svjež hljeb. Kupce će dočekati dobro snadbjevena mesnica, čiju ponudu dopunjuje odjel sa gotovom hranom, delikatesa, odjel voća i povrća, te bogat izbor proizvoda neprehrambenog programa.

Svoje geslo "gdje dobre stvari koštaju manje" u Tušu pored brojnih akcija i pogodnosti, koje organizuju tokom cijele godine potvrđuju i sa bogatom ponudom više od 50 visoko kvalitetnih i cjenovno povoljnih proizvoda vlastite robne marke Tuš. Novost na bosansko-hercegovačkom tržištu je i Tuš klub, program pogodnosti i popusta, u koji se samo u tri mjeseca učlanilo više od 40.000 članova.

32 novo zaposlena brinuće se za zadovoljstvo kupaca svaki dan od ponedeljka do subote, između 08.00 i 21.30 sat, te nedeljom između 08.00 i 19.00 sati. Za jednostavniju i udobniju kupovinu u Tušu su se pobrinuli i sa 95 parkirnih mjesta.

Svečani dio otvaranja počeo je u 11 sati, kada je Suzana Lazić, direktorica Tuš d.o.o. BiH, pozdravila prve posjetioce riječima: "Od danas, tu u Ugljeviku, pitanje "Gdje dobre stvari koštaju manje?" ima samo jedan odgovor - u supermarketu Tuš!". Tom prilikom Tuš, shodno svom običaju, učinio je humani gest. Donaciju u vrijednosti 2 000 KM, koja je tradicionalno prije svega namijenjena projektima za poboljšanje kvaliteta života socijalno ugroženih, predali su Udruženju Naša realnost.

Preduzeće, koje se uvrštava u sam vrh na ljestvici najuglednijih i najuspješnijih preduzeća u Sloveniji, nastavlja sa planiranom intenzivnom dinamikom rasta i razvoja na inostranim tržištima, za koje su samo u ovoj godini namijenili više od 60 miliona eura. Samo u Bosni i Hercegovini, sa današnjim otvaranjem, zapošljavaju više od 400 ljudi. Samo u Bosni i Hercegovini će do kraja ove godine otvoriti više od 300 novih radnih mjesta.

Od maloga lokalnog slovenačkog trgovca Tuš se u samo dvadeset godina razvio u međunarodni poslovni sistem preduzeća, koji pored osnovne trgovačke djelatnosti udružuje i usluge s područja zabave, rekreacije, ugostiteljstva, nekretnina i energetike. Po svim važnijim pokazateljima usporedivi su sa razvijenim evropskim tržištem, a u mnogim segmentima je Tuševa produktivnost i efikasnost čak značajno veća od evropskog prosjeka.

Pored uspješnog rasta na domaćem tržištu, gdje već osam godina za redom, potvrđuju naziv najbrže rastućeg preduzeća u Sloveniji, Tuš je u zadnjem razdoblju s istovremenim stupanjem na tri inostrana tržišta BiH, Srbije i Makedonije prerastao u uspješan međunarodni holding.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti