Agencija za certificiranje halal kvalitete: Završena obuka za firmu Puris d.o.o. Pazin

20.03.2009. 16:59 / Izvor: eKapija.ba
Agencija za certificiranje halal kvalitete: Završena obuka za firmu Puris d.o.o. Pazin

Agencija za certificiranje halal kvalitete je 18. marta 2009. godine organizirala obuku za interne auditore halal kvalitete za firmu Puris d.o.o. Pazin. Obuka je održana u prostorijama IC Zagreb.

Predavači na ovoj obuci bili su: mr. Aziz-ef. Hasanović, dr. Midhat Jašić, mr. sci. Faruk Čengić, Valdet Peštalić i Damir Alihodžić. Predavanja su obuhvatila četiri cjeline i to Šerijatski principi i osnove halala, Halal standard, pravilnici i priručnici, Tehnologija halal klanja i Implementacija i primjena zahtjeva Halal standarda u proizvodnji.

Firma Puris d.d. Pazin najveći je proizvođač purećeg mesa i prerađevina na bazi purećeg mesa u Hrvatskoj. Osim purećeg mesa, Puris d.d. Pazin nudi i pileće meso, te meso krupne stoke. Iz svog asortimana proizvoda firma Puris d.o.o. nudi svježe i smrznuto pureće meso, pileće meso, roštilj program, pureće prerađevine i smrznuto mljeveno meso.

U toku je implementacija i usklađivanje procesa proizvodnje sa zahtjevima Halal standarda u pogonima firme Puris d.o.o. Pazin, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti