Vijesti

Analiza radnih mjesta u BiH – Dva rade, a dva nadgledaju!

18.06.2007. 10:06 / Izvor: Dnevni Avaz

Damir Ahmetović, projekt menadžer UNDP-a, konstatirao je na jednom od skupova u Privrednoj komori Sarajevskog kantona da je u BiH dosta ljudi nasumice zaposleno, bez predhodne analize da li takvo radno mjesto i treba. Najviše radnih mjesta, prema njegovim riječima, nalazi se u javnoj upravi. Stoga je pozdravio najave Vlade FBiH da se izvrši analiza radnih mjesta u organima i institucijama koje se finansiraju iz budžeta i utvrdi šta ko i kako radi.

Istaknuo je da, u tom pogledu, menadžeri ljudskih resursa, kao specijalno obučeni stručnjaci, sve više dobivaju na značaju, te da će oni u bliskoj budućnosti, ne samo u javnim službama, zamijeniti kadrovske referente, koji evidentiraju odsustva, bolovanja i sl. "Ljudski resursi su mnogo više od toga, plansko zapošljavanje i podjela posla u kojoj neće dva raditi i dva nadgledati, kako oni praktikuju" ocijenio je Ahmetović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti