Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Anto Domić: Postoji opasnost od epidemije

27.05.2014. 16:52 / Izvor: Fena

Iako se obuhvat formiranog jezera  na području Brčko Distrikta smanjuje još uvijek predstavlja izvjesnu prijetnju da se na tom prostoru razvije epidemija stoga je i dalje na snazi izvanredno stanje elementarne nepogode i poduzimaju se sve potrebne radnje da se to ne dogodi", kazao je gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić.

 Dodao je da se planski radi na uklanjanju uginulih životinja, te da je dosada oko četiri i pol tone leševa transportirano u Inđiju.

 "Higijensko-epidemiološke službe su poduzele sve adekvatne mjere na dezinfekciji i sanaciji terena. Oticanje vode u rijeku Tinju ide zadovoljavajućim tempom, dok s druge strane stručnjaci vrše analizu obuhvata klizišta i sukladno tomu se već tijekom sutrašnjeg dana očekuju precizniji podatci", istaknuo  je Domić.

Istaknuo je  da se, također, provode potrebne mjere radi organiziranja nove sjetve za one kulture za koje je to moguće učiniti te sagledavaju načini da se subvencionira barem sjeme i gorivo za poljoprivredne proizvođače s ciljem osiguravanja proizvodnje.

 Kazao je da se također iznalaze riješenja kojima bi se osigurao trajniji boravak ljudi koji su sada u kolektivnom smještaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti