Aviolinijom povezan Napulj i Mostar

31.08.2019. 10:55 / Izvor: Akta.ba
Aviolinijom povezan Napulj i Mostar

Zrakoplovna kompanija "FLYBOSNIA" izravno povezuje Napulj sa Mostarom i dovodi hodočasnike u Međugorje.

Zrakoplovna kompanija "FLYBOSNIA" izravno povezuje Napulj sa Mostarom i dovodi hodočasnike u Međugorje.

Kako su saopštili iz Aerodroma Mostar jučerašnji let iz Napulja za Mostar sastavni je dio značajnog rasporeda letova koje će FLYBOSNIA u dogovoru sa talijanskim vodećim Tour Operaterom Green centar iz Perugie (Italija) uspostaviti za razdoblje 2019. i 2020. godine za dovođenje hodočasnika iz Cagliaria, Baria, Napulja, i Rima za Mostar tj Međugorje.

Iz Green Centra nam poručuju da je ovo veliki korak za njihove hodočasnike i da im je čast i zadovoljstvo što napokon surađuju sa bosanskohercegovačkom aviokompanijom.

„Ovom prilikom FLYBOSNIA se zahvaljuje Upravi Zračne Luke Mostar na spremnosti ove zračne luke da odgovori na zahtjeve radi uspostavljanja novog reda letenja. FLYBOSNIA potpisivanjem ovog novog ugovora dalje doprinosi razvoju turizma i ekonomije BiH. Ova kompanija trenutno ima 2 Airbus 319 aviona nove generacije i očekuje treći Airbus avion da se priključi floti početkom 2020 godine“, navedeno je u saopštenju.

Zbog ograničenosti kapaciteta Sarajevskog aeredroma FLYBOSNIA trenutno razmatra opcije da bazu za treći avion uspostavi u Mostaru, Banjaluci, ili Tuzli.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti