Banja Luka: Otvorene nove prostorije Gradske razvojne agencije

24.09.2008. 09:51 / Izvor: eKapija.ba
Banja Luka: Otvorene nove prostorije Gradske razvojne agencije

Adaptirane prostorije Gradske razvojne agencije u naselju Starčevica, 23. septembra 2008. godine, svečno su otvorili gradonačelnik, Dragoljub Davidović, predsjednik Skupštine Grada, Slobodan Gavranović, i direktor Gradske razvojne agencije, Nenad Račić, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću Grada Banja Luka.

"Ova institucija je na moj prijedlog osnovana i treba da doprinese razvoju grada, u generalnom smislu proizvodnjom projekata koji će imati veliki broj zaposlenih", rekao je gradonačelnik Davidović. On je dodao da je ova agencija za dvije godine rada pokazala značajne rezultate, ali cilj je da se posao Agencije još više proširi i da urade projekte koji će biti u budućnosti realizovani.

"Svi pokazatelji nam govore da Banja Luka ide ubrzanim tempom razvoja i da je jedna od najdinamičnijih lokalnih zajednica", istakao je Davidović. On je dodao da će ova najmlađa institucija sigurno doprinjeti razvoju grada.

Nenad Račić, direktor Gradske razvojne agencije, rekao je da je u toku su izrada studije za razvoj seoskih područja, formiranje malih i srednjih preduzeća u oblasti privrede, a Grad je dao zeleno svjetlo i za projekat tehnološkog parka u Ramićima. On je dodao da je adaptirani prostor Agencije površine oko 170 metara kvadratnih, a da je za ove namjene iz budžeta Grada izdvojeno oko 80.000 KM.

"Prostor je savremeno opremljen salom za edukaciju i urađene su sve pretpostavke da možemo zaposliti visokokvalifikovan kadar", istakao je Račić. Predsjednik Skupštine Grada rekao je, da očekuje da će Gradska razvojna agencija uraditi veoma značajne poslove za koje ih je zadužila Skupština Grada. "Najznačajniji projekat na kome ćemo raditi je izgradnja tehnološkog parka i industrijske zone, a to mora ići daleko bržim koracima", rekao je Gavranović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti