BiH počinje primjenjivati evropsku politiku "Zdravlje 2020"

17.09.2014. 13:27 / Izvor: eKapija.ba
BiH počinje primjenjivati evropsku politiku 'Zdravlje 2020'

Na 64. sjednici Regionalnog komiteta Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu u Kopenhagenu delegati su nominirali Zsuzsann Jakab za poziciju direktorice Regionalnog ureda SZO za Evropu za mandat u trajanju od pet godina.

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Sredoje Nović i regionalna direktorica Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu Zsuzsanna Jakab potpisali su Dvogodišnji sporazum o saradnji između Bosne i Hercegovine i Regionalnog ureda  SZO za Evropu za period 2014.-2015.

Sporazum o saradnji odražava viziju Regionalnog ureda SZO za Evropu – Bolje zdravlje za Evropu i zasniva se na relevantnim  evropskim strategijama i planovima.

Aktivnosti koje su planirane u svrhu realizacije dogovorenih prioriteta iz ovog sporazuma biće implementirane primjenom pristupa evropske politike "Zdravlje 2020", čiji je cilj da optimizira mogućnosti za promociju zdravlja stanovništva i smanjenje nejednakosti u zdravlju.

Na 64. sjednici Regionalnog komiteta Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu u Kopenhagenu delegati su nominirali Zsuzsann Jakab za poziciju direktorice Regionalnog ureda SZO za Evropu za mandat u trajanju od pet godina. Nakon što Izvršni odbor SZO, na sjednici koja će biti održana u januaru  2015. godine u Ženevi, potvrdi kandidaturu Zsuzsanne Jakab, novi mandat regionalne direktorice otpočet će prvog februara 2015. godine, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti