Vijesti/ BOSNA I HERCEGOVINA

BiH počinje primjenjivati evropsku politiku "Zdravlje 2020"

Na 64. sjednici Regionalnog komiteta Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu u Kopenhagenu delegati su nominirali Zsuzsann Jakab za poziciju direktorice Regionalnog ureda SZO za Evropu za mandat u trajanju od pet godina.

17.09.2014. 13:27 / Izvor: eKapija.ba

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Sredoje Nović i regionalna direktorica Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu Zsuzsanna Jakab potpisali su Dvogodišnji sporazum o saradnji između Bosne i Hercegovine i Regionalnog ureda  SZO za Evropu za period 2014.-2015.

Sporazum o saradnji odražava viziju Regionalnog ureda SZO za Evropu – Bolje zdravlje za Evropu i zasniva se na relevantnim  evropskim strategijama i planovima.

Aktivnosti koje su planirane u svrhu realizacije dogovorenih prioriteta iz ovog sporazuma biće implementirane primjenom pristupa evropske politike "Zdravlje 2020", čiji je cilj da optimizira mogućnosti za promociju zdravlja stanovništva i smanjenje nejednakosti u zdravlju.

Na 64. sjednici Regionalnog komiteta Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu u Kopenhagenu delegati su nominirali Zsuzsann Jakab za poziciju direktorice Regionalnog ureda SZO za Evropu za mandat u trajanju od pet godina. Nakon što Izvršni odbor SZO, na sjednici koja će biti održana u januaru  2015. godine u Ženevi, potvrdi kandidaturu Zsuzsanne Jakab, novi mandat regionalne direktorice otpočet će prvog februara 2015. godine, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti