U Banja Luci ubijen biznismen Slaviša Krunić

23.04.2019. 08:01 / Izvor: Fena
U Banja Luci ubijen biznismen Slaviša Krunić

U pucnjavi su ubijeni i jedan od Krunićevih pratilaca, drugi je ranjen, a ubijen je i jedan od napadača.

Slaviša Krunić, biznismen iz Banja Luke, vlasnik kompanija "Sector security", "Žitopeka", "Žitoprodukt 2012", "Sektor ADS" ubijen je sinoć u blizini porodične kuće u naselju Glamočani, u općini Laktaši.

U pucnjavi su ubijeni i jedan od krunićevih pratilaca, drugi je ranjen, a ubijen je i jedan od napadača.

Feni je u policiji rečeno da je u Glamočanima kod Banje Luke u toku uviđaj na mjestu gdje je protekle noći došlo do pucnjave u kojoj su tri osobe smrtno stradale, a jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

Istragu u vezi s ovim krivičnim djelom teško ubistvo vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Republičkog tužilaštva Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Policiji se oko 22.43 sati obratila ženska osoba i prijavila da je u mjestu Glamočani, na vikendici, vlasništvo Slaviše Krunića, došlo do pucnjave i da ima ranjenih, a na mjestu događaja zatekli su više mrtvih i ranjenih osoba.

U toku je istraga, a o svemu su obaviještene i susjedne policijske uprave Gradiška i Prijedor.

Mediji u Banjoj Luci, pozivajući se na nezvanične izvore, tvrde da je Krunić ubijen klasičnoj sačekuši na porodičnom imanju.

Zaposlenici portala Akta.ba ovim putem izražavaju duboko saučešće porodici Slaviše Krunića, njegovim prijateljima, kolegama, zaposlenicima i poznanicima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti