Počeli radovi na postavlјanju LED rasvjete u Vlasenici

01.11.2020. 11:51 / Izvor: Akta.ba
Počeli radovi na postavlјanju LED rasvjete u Vlasenici

Novih 637 sijalica bit će postavlјeno u narednih 15 dana.

U urbanom području opštine Vlasenica počeli su radovi na zamjeni postojećih svjetilјki energetski efikasnijim LED svjetilјkama.

Novih 637 sijalica bit će postavlјeno u narednih 15 dana.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kralјević obišao je radove.

"Postojeća javna rasvjeta u urbanom području opštine Vlasenica bila je energetski i ekonomski neefikasna, većinom zasnovana na svjetilјkama starijim od 10 godina. Nakon pregleda i evidentiranja stanja, ustanovlјeno je da je sistem neekonomičan i u vrlo lošem stanju. Ovim tehničkim rješenjem znatno će se smanjiti godišnja potrošnja električne energije i troškovi održavanja. Vlasenica će dobiti energetski efikasnu javnu rasvjetu koja pokriva sve ulice urbanog područja", rekao je načelnik Kralјević.

Projekat "Pobolјšanje energetske efikasnosti javne rasvjete u urbanom području opštine Vlasenica" realizuje se u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlјa zajednički projekat Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 307.000 KM sa uračunatim PDV-om, od čega se iznos od 86.750 KM finansira iz sredstava UNDP/ILDP Fonda, a ostatak iz budžetskih sredstava Opštine Vlasenica.

Izvođač radova je "SECTOR SECURITY" d.o.o. Banja Luka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije