Nova toplana u Banjoj Luci opravdala očekivanja

21.06.2019. 11:29 / Izvor: Akta.ba
Nova toplana u Banjoj Luci opravdala očekivanja

Veliki projekat gradnje nove toplane za jednu sezonu, opravdao je očekivanja.

Veliki projekat gradnje nove toplane za jednu sezonu, opravdao je očekivanja. Dobili smo subjekat koji obezbjeđuje centralno grijanje gradu i ostvaruje pozitivan finansijski rezultat. Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić, povodom seta pitanja u vezi sa "Eko toplanama" koje će razmatrati odbornici Skupštine Grada na zasjedanju zakazanom za 2. jul.

Radojičić je, poslije današnje sjednice skupštinskog kolegijuma, kazao da su "Eko toplane" preuzele sistem grijanja grada početkom prošle godine i da će se na dnevnom redu julske sjednice gradskog parlamenta naći njihov prvi godišnji izvještaj o radu i plan aktivnosti za ovu godinu.

"S jedne strane dobili smo subjekat koji grije grad i sa te strane imamo stabilno centralno grijanje, a s druge strane dobili smo subjekat koji je ostvario dobit u prvoj godini poslovanja u odnosu na staru Toplanu, koja je stvarala godišnje u prosjeku desetak miliona maraka minusa", naglasio je Radojičić.

Za narednu 34. sjednicu predloženo je da ovo privredno društvo dobije upravu sačinjenu od tri člana odbora, umjesto direktora.

Većina od ukupno 60 tačaka dnevnog reda iduće sjednice, odnosi se na odluke o produženju perioda zakupa poslovnih prostora pod posebnim uslovima.

"2017. godine ušli smo u reviziju poslovnih prostora i u dodjelu novih ugovora i rješenja, tako da rokovi od dvije godine sada ističu većini korisnika. Uglavnom, cijeli taj postupak je opravdan, tako da je stanje sada uređeno i znamo gdje su koji korisnici pod posebnim uslovima, naplata je uredna, i svi oni koji su ispunili uslove sada mogu zanoviti ugovor na dvije godine", zaključio je Radojičić.

Predsjednik Skupštine Grada Zoran Talić rekao je da je za prvu polovinu godine, dosta dobar tempo rada parlamenta koji prati dinamiku Gradske uprave.

"Parlament nesmetano prati usvojeni plan i program rada koji je usvojen prošle godine. Meni je takođe drago što će se na devnom redu naći informacija o poslovanju Eko toplana, da vidimo efekte onoga što je do sada ulagano. Bitno je da i odbornici razmatraju te dokumente i biće još određenih dokumenata iz oblasti prostornog uređenja. Administracija ima dosta aktivnosti i kvalitetan rad i Skupština to prati", zaključio je Talić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti