Kenan Magoda je novi direktor KJP ZOI’84 OCS

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kenan Magoda je novi direktor KJP ZOI’84 OCS

Na poziciju Direktora, Kenan Magoda dolazi sa pozicije izvršnog producenta Sarajevo film festivala i generalnog menadžera marketinške agencije.

24.06.2019. 15:17 / Izvor: Akta.ba

Kenan Magoda je novi direktor KJP ZOI’84 OCS. Magoda je rođen u Sarajevu 1984. godine, gdje je završio Fakultet za sport i tjelesni odgoj. Na poziciju Direktora, Kenan Magoda dolazi sa pozicije izvršnog producenta Sarajevo film festivala i generalnog menadžera marketinške agencije. U uspješnoj menadžerskoj karijeri vodio je kompanije iz oblasti komunikacija i prodaje. Široj javnosti je poznat i kao direktor RK Bosna iz najuspješnijeg perioda ovog kluba koji je zlatnim slovima upisan u historiju BH sporta.

"Iako je ZOI’84 preduzeće koje se nalazi u izuzetno teškoj situaciji, sa velikim finansijskim problemima, kadrovskim nedostacima, ali i brojnim nepravilnostima u poslovanju koji su osnovni uzrok ovakvog stanja, rado sam prihvatio izazov da kao menadžer ovo preduzeće izvučem iz krize i od njega napravim ozbiljnu tržišno orjentisanu kompaniju, na ponos svim građanima Kantona Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine. Svjestan sam da neće biti lako, ali sam kao finansijski neovisan čovjek spreman na predan rad kako bi zacrtano bilo ispunjeno. Nemam sumnje da ćemo uspjeti u tome, i uz podrsku Vlade Kantona Sarajevo, ali i svih građana koji godinama gledaju stagnaciju i propadanje olimpijskih simbola naseg grada. Primarni cilj će biti uspostava potpune transparentnosti u radu ZOI’84. U prvim danima mandata ćemo napraviti analizu trenutnog stanja u preduzeću i sve informacije podijeliti sa građanima. Javno preduzeće ZOI’84 osnovano je kako bi njegovalo i gradilo brend zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu prije 35 godina, koje osim suvenira u gradu, ni na koji način nisu njegovane. Želja mi je da ove istinske vrijednosti vratimo kroz rad ZOI’84 te da ponovo zažive na našim Olimpijskim planinama. Najljepši resursi ZOI-ja postali su komercijalno dostupni samo onima sa trostruko većim primanjima od prosječnih. Daleko više možemo ponuditi i lokalnom stanovništvu i turistima, najprije sanirajući greške koje su se godinama nakupljaje u radu ovog preduzeća, a onda i postavljanjem novih principa u skladu sa važećim međunarodnim standardima", istakao je Magoda.

Dodao je, da generacije rođene u vrijeme i nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, trebaju preuzeti odgovornost u stvaranju budućih uspjeha u svim segmentima društva.

PODIJELI:

TAGOVI:

#Kenan Magoda

#ZOI 84

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti