Prilika za 100 mladih koji žele da osnuju firmu u IT sektoru

08.02.2020. 08:58 / Izvor: Akta.ba
Prilika za 100 mladih koji žele da osnuju firmu u IT sektoru

U saopštenju je naglašeno da će projekat u narednih 18 mjeseci, u skladu sa metodologijom Međunarodne organizacije rada, obuhvatiti 100 mladih.

Stotinu mladih sa područja Banjaluke uskoro će dobiti priliku da osnuje sopstveno informatičko preduzeće, u okviru projekta za razvoj preduzetništva vrijednog 418.000 KM, saopšteno je iz banjalučke Gradske razvojne agencije.

"Ovim projektom rukovodi Gradska razvojna agencija, u nastojanju pružanja podrške za pokretanje novih firmi za osobe mlađe od 35 godina u oblasti informacionih tehnologija /digitalizacije, kreativnih industrija i digitalnog marketinga/", naveli su iz Agencije i dodali da će javni poziv za ovaj projekat biti objavljen u narednih 15 dana.

U saopštenju je naglašeno da će projekat u narednih 18 mjeseci, u skladu sa metodologijom Međunarodne organizacije rada, obuhvatiti 100 mladih.

"U okviru mentorske podrške i obuke, mladi će dobiti pomoć u razvoju svoje poslovne ideje, kao i besplatan prostor u Inovacionom centru Banjaluka za prvu godinu rada", rekli su u Gradskoj razvojnoj agenciji.

Partneri Gradska razvojne agencije u sprovođenju projekta su grad Banjaluka, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske - Filijala Banjaluka, Elektrotehnički fakultet, zatim firme "Blok projekt", "Ad lab" , "Medija lab" i "Telegrup", udruženje "Bit alijansa", te Klub poslovnih žena Republike Srpske i Inovativni centar Banjaluka.

Lokalno partnerstvo za razvoj preduzetništva Banjaluka jedno je od pet partnerstava kreiranih u okviru projekta "EU za Biznis - za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju", kojeg finansira EU u BiH, a realizuju Njemačko društvo za međunarodnu suradnju /GIZ/, Razvojni program Ujedinjenih nacija /UNDP/ i Međunarodna organizacija rada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti