Održana 13. sjednica Odbora IKT Asocijacije

17.02.2020. 08:52 / Izvor: Akta.ba
Održana 13. sjednica Odbora IKT Asocijacije

Zaključeno je da se u budućem radu Odbora IKT Asocijacije aktivno uključe Privredne komore Republike Srpske i predstavnici Federalne komore Bosne i Hercegovine radi zajedničkog djelovanja.

Odbor Informaciono komunikacijskih tehnologija Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine je u Sarajevu je održao 13. sjednicu  kojoj su prisustvovali članovi odbora: Avacom Group, BH Telecom, HT Eronet, PING d.o.o, JAPET d.o.o, ZIRA d.o.o., X SOFT d.o.o i Privredna komora Republike Srpske, a poziv je upućen i ostalim nadležnim institucijama BiH kao i Privrednoj komori FBiH.

Sjednica Odbora je nastavak aktivnosti preduzetih u 2019.godini, slijedom čega je razmatran predloženi dnevni red sa fokusom na dvije tačke, organizaciju Konferencije Cyber sigurnost i Konferencije o digitalizaciji i obrazovanju.

Naglašeno je da će se sa svim relevantnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje bi trebale biti uključene u realizaciju ovih zadataka, nastaviti razgovori te u narednom period formirati radne grupe koje će biti zadužene za organizaciju.

Zaključeno je da se u budućem radu Odbora IKT Asocijacije aktivno uključe Privredne komore Republike Srpske i predstavnici Federalne komore Bosne i Hercegovine radi zajedničkog djelovanja, jer će se samo tako moći  postići uspjeh i pomoći najbrže rastućoj industriji u svijetu, a to je upravo informatičko komunikacijska industrija.

Na sastanku je donesen zaključak da se pokrenu i pripremne aktivnosti za organizaciju 17.maja, Svjetskog dana tekomunikacija koji će se i ove godine tradicionalno obilježiti u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti