Za borbu protiv koronavirusa Ataco i Atlantic grupa uplatili 200.000 KM

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Za borbu protiv koronavirusa Ataco i Atlantic grupa uplatili 200.000 KM

Partnerske firme Ataco i Atlantic uplatili su 200.000 KM na donatorski račun, koje je Vlada Kantona Sarajevo otvorila u cilju borbe protiv pandemije koronavirusa.

12.05.2020. 19:10 / Izvor: Akta.ba

Partnerske firme Ataco i Atlantic uplatili su 200.000 KM na donatorski račun, koje je Vlada Kantona Sarajevo otvorila u cilju borbe protiv pandemije koronavirusa.

Ovim povodom, premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, organizirao je danas sastanak s predstavnikom grupe Nijazom Skenderegićem, kao najvećim donatorima.

Također, premijer Nenadić se zahvalio firmama Ataco i Atlantic grupi, te potcrtao da će se uplaćeni novac za ovu svrhu, isključivo utrošiti za borbu protiv COVID-a 19 i njegovu prevenciju.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija KS Jasmin Halebić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Jasna Agić i ministar privrede KS Draško Jeličić.

Ministar Halebić je najavio da će se sredstva trošiti transparentno, u koordinaciji Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo. 

"Vlasnici i uposlenici Ataco-a i Atlantic grupe su odmah, po proglašenju stanja nesreće, odlučili da daju svoj doprinos u situaciji koja nas je zadesila. Posebna nam je čast i zadovoljstvo, ako je to prepoznato u društvenoj zajednici, te, ukoliko smo ovom donacijom pomogli ljudima u našoj zajednici", poručio je Skenderagić.

 

 

Inače, pomoć su dodijelili gradovima Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Banja Luci i Bihaću, kao regionalnim centrima u ukupnom iznosu od milion KM.

Na današnji dan na donatorskom računu za pravne osobe je iznos od 356.750 KM, dok je na računu za uplate fizičkih lica sakupljeno 27.816, 69 KM, odnosno ukupno 384.566,69 KM.

Premijer Nenadić je uime građana, Vlade i u svoje ime zahvalio donatorima, fizičkim licima i njihovim porodicama jer su se solidarisali u ovoj teškoj situaciji i izdvojili dio kućnog budžeta za zajednički interes.

Također se zahvalio vlasnicima, upravama i  uposlenicima privrednih društava koji su dio svog poslovnog interesa usmjerili prema zajedničkom dobru u Kantonu Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti