"Pokretna bolnica" i dalje samo obični šator u travi

25.05.2020. 08:11 / Izvor: BN TV
'Pokretna bolnica' i dalje samo obični šator u travi

Bolnica izgleda kao i prije sedam, deset, mjesec dana. Samo je obezbjeđenje novo.

Mobilna bolnica u Banjaluci neće primiti svoje pacijente u skorije vrijeme. To je još jedna u nizu prevara vlasti. Bar za sada tako stoje stvari. Projekat je i dalje na mrtvoj tački, a u to su se uvjerili i poslanici u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović.

Vlast Republike Srpske 21. marta u javnost je plasirala sagu o mobilnoj bolnici vrijednoj 4,5 miliona maraka. Od pompezno najavljene bolnice, u Republiku Srpsku su stigli samo šatori.

Rokovi su se pomjerali, a posljednji je dao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik 15. maja.

“Imate situaciju da će iduće sedmice biti postavljena ta bolnica onako kako je i nabavljena čisto da se provjeri i vidi, i za ne daj Bože neka je tu”, rekao je tada Dodik.

Narodni poslanici Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović uputili su se u Zalužane da provjere dokle je stiglo opremanje bolnice.

“Vidite prizor. Tu su ovce, a tu je i bolnica. Danas je rok kada je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao da će bolnica biti gotova. Došli smo da vidimo kako izgleda ovo”, rekao je Stanivuković članu obezbjeđenja koji je pokušao da spriječi snimanje.

Bolnica izgleda kao i prije sedam, deset, mjesec dana. Samo je obezbjeđenje novo.

“Ovo je isto kao da nam ne bi dali da snimamo Vladu Republike Srpske”, dodao je Stanivuković.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske Nebojša Vukanović je istakao da ono što vidi liči na obični šator u kome se ni ovce nemaju gdje skloniti.

“To je obični šator za svadbe i za veselja. Sad tek vidim da će baš dobro doći za izbore”, rekao je Vukanović.

On je napomenuo da čak i šatori imaju neki namještaj i ventilaciju, te da je ovaj objekat samo dokaz bahatosti vlasti. 

“Zamislite da je ovo negdje u nekoj zapadnoj zemlji. Da dođemo, snimimo i pitamo je li ovo bolnica, a oni odgovore da ne vjerujemo svojim očima nego nama. Kinezi su za deset dana napravili bolnicu iz temelja, a oni nisu u stanju da za dva mjeseca jednu sobu urede”, rekao je Vukanović.

Stanivuković je istakao da su provjerili da li je upućen zahtjev u Agenciju za lijekove vezano za opremu pokretne bolnice, ali da su dobili informaciju da to nije tačno i da nema nikakvog zahtjeva Republike Srpske.

Od bolnice – to je, što je, a na građanima je da vjeruju svojim očima ili riječima vladajućih.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti