Skupština AmCham BiH izabrala nove članove Upravnog odbora

15.07.2020. 10:21 / Izvor: Akta.ba
Skupština AmCham BiH izabrala nove članove Upravnog odbora

Zagovaranje pozitivnog razvoja bh. privrede je kamen temeljac AmCham BiH

Skupština AmCham BiH izabrala je nove članove Upravnog odbora na zasjedanju redovne (online) Skupštine AmCham BiH, koja je održana početkom jula tekuće godine. 

Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen BANKdd Bosna i Hercegovina izabran je za novog predsjednika Upravnog odbora AmCham BiH. Amina Karić, potpredsjednica Operacija Authority Partners izabrana je za prvog potpredsjednika, Adnan Crnica, menadžer prodaje ključnim klijentima ORACLE BH za drugog potpredsjednika. Ostali članovi Upravnog odbora bez portfelja su Boro Mioč, generalni menadžer ERKON-a, Omar Krivošija, generalni direktor COMTRADE SYSTEM INTEGRATION, Damir Dizdarević, direktor LOGOSOFT-a, Admir Drinić, generalni direktor TELEMACH-a, Mirza Bavčić, generalni direktor EXPRESS COURIER – ASC FOR UPS i Nadina Hodžić, senior menadžer u poreznom odjelu ERNST & YOUNG. 

Novi predsjednik Upravnog odbora AmCham BiH, Karlheinz Dobnigg, ovom prilikom je istakao: "Velika mi je čast ali i odgovornost preuzeti ovu ulogu te se iskreno radujem što ću zajedno sa članovima Upravnog odbora i članovima AmCham BiH nastaviti raditi na poboljšanju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Zagovaranje pozitivnog razvoja bh. privrede će i dalje biti kamen temeljac Američke trgovinske komore u BiH. Čvrsto vjerujem da kroz zdrav i otvoren dijalog možemo na sistematičan način adresirati poslovne izazove s kojima se Bosna i Hercegovina suočava te na taj način unaprijediti poslovno okruženje, privući strane investitore i otvoriti nova radna mjesta u ovoj državi."

Novo doba AmCham-a BiH, uključuje interne promjene u strukturi i organizaciji, osvježenu i redefinisanu misiju i viziju AmCham BiH kao i novi strateški pristup a sve to s ciljem smjelijeg i jačeg pozicioniranja AmCham BiH u javnoj sferi Bosne i Hercegovine, ali i regije. U tome će pomoći i novoizabrani Generalni Sekretar Američke trgovačke komore u BiH, Nedim Hamzić, koji je izjavio:

"U budućem djelovanju AmCham BiH sa najvažnijim partnerom Američkom ambasadom i novim sazivom Upravnog odbora aktivno ćemo raditi na razvoju i osnaživanju glasa stručnih komiteta koji djeluju unutar Komore, sa kojima planiramo održavanje okruglih stolova i konferencija koje će da unaprijede poslovnu klimu BiH kroz brojna polja djelovanja."  

Nastavno na partnerstvo sa Američkom ambasadom u BiH, tokom Skupštine pozdravno obraćanje je imao i Ambasador SAD u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Eric Nelson koji se zahvalio na kontinuiranoj uspješnoj saradnji te čestitao na dvogodišnjim postignućima AmCham BiH, uključujući povećanje članstva za 50%.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti