ZEOS eko-sistem objavio godišnji izvještaj za 2019. godinu
OTVORI GALERIJU

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

ZEOS eko-sistem objavio godišnji izvještaj za 2019. godinu

ZEOS eko-sistem d.o.o. uspješno su završili prvi dio 2020. godine.

23.07.2020. 15:20 / Izvor: Akta.ba

ZEOS eko-sistem d.o.o. uspješno su završili prvi dio 2020. godine, saopćeno je iz ove kompanije.

Iza njih su projekti i aktivnosti podizanja svijesti šire zajednice, rad sa djecom i odraslima, saradnja s uvoznicima, distributerima i proizvođačima električne i elektronske opreme, a kao najveći uspjeh ističu ispunjenje ciljeva propisanih Pravilnikom o upravljanju otpadom od električnih i elektronskih proizvoda. 

"Kratki sažetak naših aktivnosti odnosi se na uspješno završene programe edukacije i sakupljanja u Općini Stari Grad Sarajevo, Općini Goražde kao i Općini Kakanj, gdje je sakupljeno preko 7.300 kg električnog i elektronskog otpada, zajedno sa 3.400 učesnika iz 17 škola. Projekti su započeti u 2019., a završeni u 2020. godini", navode iz ZEOS eko sistem.

Pored toga, u skladu sa kontinuiranim djelovanjem na polju informisanja šire javnosti, a sa ciljem odgovornog postupanja prema prirodnim resursima i zaštiti životne sredine za sve zainteresovane napravljen je Godišnji izvještaj društva za 2019. godinu, koji se može preuzeti ovdje. 

U izvještaju ćete pronaći mnogo korisnih informacija, vezanih za stanje okoliša, sakupljene količine e-otpada uz statističke analize, infrastrukturu za odlaganje e-otpada, kao i za realizovane projekte i aktivnosti u protekloj godini.

Ukoliko još uvijek niste imali priliku predati svoj e-otpad u ovlaštenu mrežu reciklaže, ZEOS eko-sistem je prava adresa za to. Proces je besplatan i vrlo jednostavan, a počinje klikom na nalog ovdje.

Pokažite podršku zaštiti okoliša, pratite nas i podijelite naš sadržaj na društvenim mrežama FacebookInstagramLinkedin ili Twitter.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti