Općina Bosanska Krupa i MEG projekt dodjeljuju 80 hiljada KM privatnom sektoru

03.09.2020. 09:03 / Izvor: Akta.ba
Općina Bosanska Krupa i MEG projekt dodjeljuju 80 hiljada KM privatnom sektoru

Cilj Javnog poziva je poboljšanje poslovnog okruženja i povećanje konkurentnosti domaćih privrednika.

Općina Bosanska Krupa danas je objavila Javni poziv za dodjelu poticajnih sredstava privatnom sektoru. Ukupni fond za poticaje iznosi 80 hiljada KM i zajednički ga obezbjeđuju Općina Bosanska Krupa i Projekt općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), kojeg podržava i finansira Vlada Švajcarske, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini - UNDP BiH.

Cilj Javnog poziva je poboljšanje poslovnog okruženja i povećanje konkurentnosti domaćih privrednika na tržištu što će doprinijeti i povećanju stope zaposlenosti i ekonomskom razvoju općine Bosanska Krupa.

Poticaji su namijenjeni pravnim licima koja se bave proizvodnom djelatnosti, kao i poslodavcima koji imaju registriran vezani obrt, posebni obrt, srodne djelatnosti ili tradicionalne i stare zanate, registrirane kao fizička lica koji su registrirani odnosno imaju sjedište na području općine Bosanska Krupa, pod uslovom da nisu bili korisnici poticajnih sredstava u okviru javnog poziva/MEG projekta iz 2018. i 2019. godine.

Poticaj se odobrava za tehnološko unapređenje i povećanje proizvodnih kapaciteta postojećih privrednih subjekata kroz nabavku novih mašina,opreme i/ili alata, uz obavezu učešća poslodavca minimalno 10% od ukupne vrijednosti projekta i zapošljavanja minimalno jednog nezaposlenog lica. Maksimalan iznos po aplikantu je 10.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti