Vlada KS pružit će podršku budućim aktivnostima Aerodroma Sarajevo

09.09.2020. 08:03 / Izvor: Akta.ba
Vlada KS pružit će podršku budućim aktivnostima Aerodroma Sarajevo

Premijer Nenadić je istakao da će Vlada KS pružiti podršku svim tim aktivnostima kroz sve svoje resore, te da poseban interes postoji za projekte podrške turizmu.

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministri privrede, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, saobraćaja i boračkih pitanja Draško Jeličić, Faruk Kapidžić, Adi Kalem i Hajrudin Grabovica primili su jučer članove Uprave JP Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. koje je predvodio vršilac dužnosti direktora Alan Bajić.

Razgovarano je o poslovanju ovog preduzeća koje je u značajnoj mjeri ugroženo pandemijom koronavirusa, kao i o stanju u privredi općenito, o modalitetima moguće saradnje  sa navedenim kantonalnim ministarstvima i nadležnim ministarstvima Federacije BiH u cilju podrške turizmu, ali i rješavanju određenih problema koji ugrožavaju funkciju ovog preduzeća.

Konkrenta pitanja tiču se aktivnosti na uređenju prostorno-planske dokumentacije za područje koje obuhvata Aerodrom kao i zaštićeno dobro Tunela Dobrinja-Butmir, izgradnje saobraćajnica na tom lokalitetu, kao i aktivnosti koje bi mogle rezultirati dolaskom većeg broja turista u Sarajevo.

Premijer Nenadić je istakao da će Vlada KS pružiti podršku svim tim aktivnostima kroz sve svoje resore, te da poseban interes postoji za projekte podrške turizmu.

Svako od navednih pitanja rješavat će se kroz nadležna kantonalna i federalna ministarstva.

V.d. direktora Bajić kazao je da je  sastanak bio konstruktivan te je izrazio zadovoljstvo zbog dogovora o budućoj saradnji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti