Radnici GRAS-a bez plata, vozila nisu registrovana

24.09.2020. 12:48 / Izvor: Fena
Radnici GRAS-a bez plata, vozila nisu registrovana

Blokada računa KJKP Gras je problem koji zadesio ovo preduzeće i uslovljava sve.

"Blokada računa KJKP Gras je problem koji zadesio ovo preduzeće i uslovljava sve i nabavku energentata i registraciju vozila", kazao je Feni direktor Grasa Almir Ahmetspahić. 

On je naglasio da trenutno ovo preduzeće zbog toga ne može registrirati ukupno 20-ak vozila: autobusa, minibusa, trolejbusa. 

"Trenutno uz pomoć Vlade Kantona Sarajevo prevazilazimo ove probleme. Nadam se da će se ubrzo ova situacija normalizirati i da neće doći do većih obustava saobraćaja", kazao je Ahmetspahić, dodavši kako preduzeće Gras trenutno u saobraćaju ima 40 autobusa, 13 minibusa, 20 trolejbusa i 40 tramvaja. 

Izrazio je nadu da će Gras uz pomoć resornog ministra i Vlade naći rješenje veoma brzo i da će im račun biti odblokiran. 

"Nije samo problem vozila. Radnici Grasa nisu dobili platu za prethodni mjesec, ali nadam se da će vrlo brzo prevazići ova situacija i da će doći do normalizacije situacije u Grasu, u interesu svih. Mi do sada nismo stali sa radom, činjenica je da je malo reduciran saobraćaj zbog vozila koja nisu registrirana, ali se nadam da će se veoma brzo stabilizirati situacija i da će vozila proći tehnički pregled, odnosno registraciju, dobiti potrebne dozvole i da će ići na linije na kojima će saobraćati", kazao je Ahmetspahić. 

On je podsjetio da su računi trenutno blokirani zbog potraživanja radnika po sudskim presudama.

"Naš glavni račun je blokiran. Mi imamo ograničeno poslovanje od 2016. Račun je blokiran već 20-ak dana i nadam da ćemo prevazići ovaj problem", kazao je Ahmetspahić za Fenu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti