Centrotrans produžio validnost martovskih mjesečnih karata

01.10.2020. 08:36 / Izvor: Akta.ba
Centrotrans produžio validnost martovskih mjesečnih karata

Prodaja kupona i dopuna elektronskih kartica za ostale kategorija putnika trajat će do 10-tog oktobra na svim prodajnim mjestima Centrotransa.

Centrotrans obavještava korisnike pretplatnih karata za kategorije penzionera, studenata, slijepih i slabovidnih lica, a koji posjeduju subvencionirane kupone, da mjesečne karte od marta vrijede do kraja oktobra 2020. godine.

Također, u cilju smanjenja mogućnosti prenošenja virusa COVID 19, te eliminiranja gužvi na prodajnim mjestima prijevoznika koje bi se stvarale prilikom kupovine, odnosno preuzimanja kupona mjesečnih karata, donijeta je odluka da se đacima osnovnih i srednjih škola produži validnost kupona do kraja 2020 godine.

U skladu sa početkom nove školske godine studenti i đaci prijevoz mogu koristiti  u svim raspoloživim terminima, dok putnici koji posjeduju penzionerske i dr. pretplatne karte kao i nezaposlene osobe prijevozne usluge neće moći koristiti u vremenskom periodu od 07,00 do 09,00 sati kao i u periodu od 15,00 do 17,00 sati.

Prodaja kupona i dopuna elektronskih kartica za ostale kategorija putnika trajat će do 10-tog oktobra na svim prodajnim mjestima Centrotransa.

Na osnovu Uredbe Vlade KS, svi korisnici mjesečnih karata za nezaposlena lica, od mjeseca septembra, ostvaruju pravo na subvenciju karte, te cijena kupona iznosi 20KM.

Kupovinu mjesečnog kupona i dopunu elektronske kartice putnici mogu izvršiti na sljedećim prodajnim mjestima: Centroprint kiosci (Ilidža, Dobrinja, Nedžarići, Novi Grad, Baščaršija, Ciglane, Vogošća),, Autobuska stanica Sarajevo, Autobuska stanica Ilijaš.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti