Komisija za finansije uputila u dalju proceduru revizorski izvještaj

13.10.2020. 15:14 / Izvor: Fena
Komisija za finansije uputila u dalju proceduru revizorski izvještaj

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prihvatila je i u dalju parlamentarnu proceduru uputila Godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2019. godinu.

Na sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prihvaćen je i u dalju parlamentarnu proceduru upućen Godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima ipreporukama za 2019. godinu, čiji je podnosilac Ured za reviziju institucija BiH, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Komisija je obavila saslušanje predstavnika institucija koje su u 2019. godini dobile revizorsko mišljenje s rezervom i revizorsko mišljenje s rezervom uz skretanje pažnje.

Na sjednici su saslušani predstavnici: Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ministarstva odbrane BiH, Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva pravde BiH, Instituta za metrologiju BiH, Regulatorne agencije za komunikacije BiH, Jedinice za realizaciju projekta za izgradnju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH i Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Komisija je usvojila zaključak da će u toku ove godine posjetiti Ministarstvo vanjskih poslova BiH i Ministarstvo odbrane BiH, s ciljem da se ove institucije podstaknu na realizaciju revizorskih preporuka i otklanjanje nedostataka na koje iz godine u godinu ukazuju revizorski izvještaji.

Komisija je usvojila i zaključak da ubuduće neće razmatrati revizorske izvještaje institucija čiji se rukovodioci ne pojave na sjednici Komisije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti