Firma Grizelj Group razvila sisteme za razmagljivanje skijaških staza

26.10.2020. 09:03 / Izvor: Akta.ba
Firma Grizelj Group razvila sisteme za razmagljivanje skijaških staza

Firma Grizelj Group razvila je i nudi sistem za razmagljivanje SAF skijaških staza stacionarnim ili mobilnim sistemima.

Dugogodišnje zamagljivanje scena na mnogim koncertima diljem Ex Yugoslavije, stvaranje ambijenta atraktivnijim i zasnježivanje pojedinih atraktivnih lokacija u vrijeme kad nema prirodnih vremenskih prilika je praksa firme GRIZELJ.

Naime, firma Grizelj Group razvila  je i nudi sistem za razmagljivanje SAF skijaških staza stacionarnim ili mobilnim sistemima.

"Razmagljivanje može obuhvatiti cijelu stazu ili samo dijelove staze gdje je prisutna magla. Sistem može efikasno primijeniti u određenim vremenskim uvjetima kao što su vanjska temperatura ispod 0° C ali do nekih minus 8° C. Van navedenih temperatura, rješenja trenutno nisu raspoloživa", potvrđeno je za Akta.ba.

Kako kažu, svaka mobilna jedinica se sastoji od rezervoara za reagens, interne instalacije za reagens, sistema za raspršivanje ekološki podobnog reagensa, odgovarajuće instalacije i neophodnih rezervnih dijelova.

Također, svaki sistem za upravljanje je bez električne energije što u mnogome pojednostavljuje i pojeftinjuje sam sistem.

"Očekujemo da će skijališta prepoznati naše rješenje i produžit sezonu skijanja korištenjem sistema za razmagljivanje SAF na opće zadovoljstvo skijaša koji su namjenski došli na skijanje, a sigurno i vrlo bitno gledište kad su u pitanju takmičenja", napominju iz Grizelj Group.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti